Szédülés,hányinger, tarkófájdalom

Tisztelt Doktornő! Pár napja gyógyfürdőzés közben a szaunázást és a hidegzuhanyt váltogattam párszor egymás után. Erős tarkófájdalmat, fülzúgást, hányingert és szédülést tapasztaltam rögtön utána. Másnapra a mellkasom és a hátam is elkezdett fájni. Voltam kardiológiai vizsgálaton (nyugalmi EKG,szívultrahang) ahol mindent rendben találtak, egyedül a vérnyomásom volt magas (158/102 P: 70). A vérnyomásom azóta viszonylag rendeződött és128-135/82-95 között mozog. A szedülés és a hányinger azóta állandósult és a tarkóm és az afeletti rész is gyakran zsibbad, fáj. Néha a fülzúgás is visszatér erőteljes tarkó környéki fájdalommal. A háziorvosom szerint pihenéssel elmúlik. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint se kell aggódnom ezen tünetek miatt? Stroke vagy agyvérzés veszélye nem áll fenn? Egy vérkép és esetleg egy nyaki erek ultrahang vizsgálata szükséges-e véleménye szerint? Vagy csak a stressz okozza ezeket a tüneteket és majd rendeződik idővel? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza magas vérnyomás témában

KEdves Kérdező! Szerintem frissen felismert magasvérnyomás és a hőhatás maitt volt rosszul. Nyilván nem agyvérzés, az önmagától azért súlyosbodna. Mérje a vérnyomását, ha kell gyógyszert kell beállítani.

Megválaszolva: 2021. augusztus 30.

Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések

Vérnyomás csökkentés hogyan?
Tisztelt Doktor nő! Magas vérnyomásra évek óta szedem: Rawell 1,5 1x Nebovilol 5 1x Irabel 300 1x A héten voltam alkalmasságin magas volt a vérnyomásom...
Magas vérnyomás , gyógyszer elhagyása
Tisztelt Doktornő! 1 éve kb diagnosztizáltak magas vérnyomást nálam! Teljes labor tökéletes , terheléses ekg átlag feletti, hasi UH tökéletes! Valsartan 80...
Melyik az erősebb béta blokkoló? melyik...
Tisztelt Weborvos! Tisztelt dr. Nő/Úr! azt szeretném kérdezni, hogy a Nebivolol vagy Lokren az erősebb pulzuscsökkentő? melyik hat jobban a vérnyomásra? hány...
Magasvérnyomás és fehérállományi laesio
Tisztelt Doktornő! 34 éves, sportoló, úgy gondolom, hogy egészségesen élő, nem dohányzó férfi vagyok. 2013 óta szedek Bisoprolol 5mg tablettából egy felet...
Vérnyomáscsökkentő váltás
Tisztelt Doktornő! Az alábbakkal kapcsolatban kérném tanácsát: 7 hónapja kezdődő magasvérnyomásra 2 mg vidotint szedek, 3 honapja COVID-os lettem mely...
Magas vérnyomás
Tisztelt Doktornő! Vérnyomás problémával fordulnék Önhöz. 32 éves vagyok 16 éves korom óta magasvérnyomás beteg. Ezalatt idő alatt több gyógyszert kipróbáltam...