Szédülès,hányinger, tarkófájdalom

Tisztelt Doktornő! Pár napja gyógyfürdőzès közben a szaunázást ès a hidegzuhanyt váltogattam párszor egymás után. Erős tarkófájdalmat, fülzúgást, hányingert és szédülèst tapasztaltam rögtön utána. Másnapra a mellkasom ès a hátam is elkezdett fájni. Voltam kardiológiai vizsgálaton (nyugalmi EKG,szívultrahang) ahol mindent rendben találtak, egyedül a vérnyomásom volt magas (158/102 P: 70) . A vérnyomásom azóta viszonylag rendeződött ès128-135/82-95 között mozog. A szedülès ès a hányinger azóta állandósult ès a tarkóm ès az afeletti rèsz is gyakran zsibbad,fáj. Nèha a fülzúgás is visszatèr erőteljes tarkó környèki fájdalommal. A háziorvosom szerint pihenèssel elmúlik. Az lenne a kèrdèsem, hogy Ön szerint se kell aggódnom ezen tünetek miatt? Stroke vagy agyvèrzès veszèlye nem áll fenn? Egy vèrkèp ès esetleg egy nyaki erek ultrahang vizsgálata szüksèges-e vèlemènye szerint? Vagy csak a stressz okozza ezeket a tüneteket ès majd rendeződik idővel? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza magas vérnyomás témában

KEdves Kérdező!

Szerintem frissen felismert magasvérnyomás és a hőhatás maitt volt rosszul. Nyilván nem agyvérzés, az önmagától azért súlyosbodna. Mérje a vérnyomását, ha kell gyógyszert kell beállítani.

Kérdés: 2021. augusztus 29., 12:18; Megválaszolva: 2021. augusztus 30., 09:00
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Mellékhetások?
Üdvözletem! 50 éves nő vagyok, 22 éve insulinnal kezelt diabeteszes, 1 éve polycytamia rubra vera miatt Litalir-t szedek. A vérnyomásosra sajnos 8...
Vérvételkor sűrű vér
Tisztelt Dr. Ujj Zsófia Ágnes! Korábban ételintolerancia vizsgálathoz ujjbegyből magamnak vettem le vért kora reggel, ezt megelőzően viszont nem...
Alacsony fehérvérsejt, Vas és
Tisztelt Doktornő! Fiam 15-17 éves korában több betegségen ment keresztül (alacsony fehérvérsejtszám, strafirococcus aerus okozta...
D-dimer érték
Tisztelt Doktornő! A referenciatartomány felső határát közelítő D-dimer érték aggodalomra adhat okot? D-dimer 0,460 mg/L (referenciatartomány:...
Véralvadás probléma.
Üdvözlöm Tisztelt Dr Nő! Véralvadási problemám van, egy pár éve derült ki. Leiden: heterozygota pozitív. Elkaptam a covidot novemberben, 20 napig...