Vérkép kérdés

Tisztelt Doktornő! 24 éves nem dohányzó férfi vagyok enyhe túlsúllyal. Csatoltam a frissen készült vérképemenet, amely tartalmaz pár csillagot. Ezek közül főleg a ferritin, crp, rdw, bazofil és gpt miatt aggódom. Mitől lehetnek ezek az eltérések? "Érdekesség", hogy az egy ismételt labor kontroll volt, mivel a 3 hónappal ezelőtti laboromban a GPT 56 volt, a CRP 13 és az RDW 15,2. Most, ahogy látható ezek az értékek valamelyest rosszabbak. A vérképet alapból egyébként a néhány hetente 1-1x kiugró (160-175hgmm) körüli magas vérnyomá miatt kérték, amelyet 130-150 körüli pulzus szokott kísérni erős félelemérzettel, melegség érzéssel, remegéssel, kvázi pánikkal. Kardiológiai vizsgálatok (ekg, holter, szívUH,troponin negatívak) . Egy-egy ilyen kiugrás gyógyszer nélkül kis pihenésre fél óra alatt lemegy, szédülést és enyhe hányingert hagyva maga után. Erre szedem az egyébként megjelölt coverex tablettát (ami ilyenkor tapasztalatom szerint egyébként nem sokat segít) . Az volna a kérdésem, hogy a vérképben megjelent csillagos értékekkel milyen további teendő van? Mik okozhatják ezeket? Illetve összefügghet-e az időnként kiugró vérnyomással? Előre is háláson köszönöm a segítségét és az idejét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza zsírmáj? témában

Kedves Kérdező!

HA van túlsúly vagy hasitípusú elhízás, akkor lehet zsírmája van. Ezek, a túlsúly, labor, vérnyomás mind összefügghetnek. Látni kell hasi ultrahangon mi van, és egészséges életmód,mozgás bevezetés mindezt megoldaná.

Kérdés: 2021. augusztus 05., 18:24; Megválaszolva: 2021. augusztus 08., 22:09
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Norcolut 5 mg
Jó napot kívánok! A nőgyógyászaton Norcolut 5 mg tablettát kaptam menstruáció előtti barnázásra! 10 napig 2*1 kell szednem! Elolvastam a beteg...
Lehetséges, hogy limfómám van?
Tisztelt Orvos! Szeretnék érdeklődni, hogy van e okom aggódni, hogy esetleg limfómám van? Pajzsmirigy Uh-ra mentem el, mivel a TSH szintem magas...
Vizelési zavarokra még milyen...
Limfóma betegség, lázcsillapítás
Lila foltok