Dysfibrinogenaemia

Tisztelt Doktornő, Thrombophilia panel vizsgálatom eredményén ezeket a referenciatartománytól eltérő értékeket kaptam (csatolva) . A Trombophilia vizsgálatra családi halmozódás (édesapámnak volt szeptemberben egy súlyos kétoldali tüdőembóliája egy észre nem vett, lábon kihordott mélyvénás trombózist követően, illetve korábban nagymamámnak is volt már 2 tüdőembóliája) és jövőben tervezett gyermekvállalás miatt utaltak be. A vérvételt követően derült ki véletlenül, hogy autoimmun pajzsmirigygyulladásom van (Hashimoto) , de erre még csak most kaptam gyógyszert. A kérdésem az lenne, hogy mit jelent a dysfibrinogenaemia, kell külön hematológushoz fordulnom ezekkel az értékekkel? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza fibrinogen témában

Kedves Kérdező!

A trombin ideje normális, ezért először szerintem a fibrinogen szint mérését majd meg kellene ismételni. Ez ha ismét alacsonyabb, és nem áll fenn semmilyen betegség, akkor a hemosztázis szakrendelésre kell kérni háziorvostól nem sürgős beutalót. Nem azért mert feltétlen teendő van, csak bármilyen további dologhoz (pl terhesség) biztos fognak kérni hemosztázis szempontból szakvéleményt.

Kérdés: 2021. július 21., 12:51; Megválaszolva: 2021. július 22., 18:11
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Fibrinogén szint
Tisztelt doktor Nő! 2 vetélésen vagyok már túl, így részletesebben kivizsgálattuk mi lehet a probléma. Egyetlen egy eltérés van az eredményeim...
Norcolut 5 mg
Jó napot kívánok! A nőgyógyászaton Norcolut 5 mg tablettát kaptam menstruáció előtti barnázásra! 10 napig 2*1 kell szednem! Elolvastam a beteg...
Lehetséges, hogy limfómám van?
Tisztelt Orvos! Szeretnék érdeklődni, hogy van e okom aggódni, hogy esetleg limfómám van? Pajzsmirigy Uh-ra mentem el, mivel a TSH szintem magas...
Vizelési zavarokra még milyen...
Limfóma betegség, lázcsillapítás