Véralvadásgátló szedése

Üdvözlöm! 12 éve császármetszés után két héttel agyi infarktust kaptam. Utólag kiderültek az alábbi mutációk: MTHFR heterozigóta, Prothrombin gén heterozigóta, Leiden normál. Homocisztein szint normál. Szerencsére teljesen jól vagyok, nincs panaszom, teljes életet élek. A trombus az agyban szervült, így élethosszig véralvadásgátló szedését javasolták. Eddig syncumart szedtem, de a háziorvosom javasolta, hogy már vannak korszerűbb véralvadásgátlók, így elmentem belgyógyászhoz, aki xarelto-ra állított. Viszont olyan erős volt a menszeszem tőle, hogy el lehetetlenítette a napjaim, így jeleztem felé, és kerestünk más megoldást. Eliquis 2x2,5 mg! Még csak 1 hete szedem az eliquist, viszont a gyógyszer tájékoztatót mikor elolvastam itthon, annyira elbizonytalanított, mert valami olyat ír, hogy csak olyanoknal való akik műtéten estek át, szívbetegek stb. Nos, nekem semmilyen ilyen betegségem nincs. Kérdésem az, hogy ez a véralvadásgátló ettől függetlenül számomra is megfelelő? Nekem "csak" agyi trombózisom volt, valószínűleg a genetikai hajlam váltotta ki a császármetszés után. (Sajnos nem kaptam hasi szurit csak 7 napig utána.) A háziorvosom szerint ez nagy hiba volt akkor. De már ennek 12 éve. Ön szerint is az Eliquis valóban megfelel számomra? Köszönöm szépen a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza eliquis témában

Kedves Kérdező!

MEgfelel, teljesen!!

Kérdés: 2021. június 11., 20:44; Megválaszolva: 2021. június 12., 16:50
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Duzzadt nyirokcsomók
Tisztelt Doktornő! 33 éves nő vagyok. Egy olyan problémám lenne, hogy körülbelül 1 hónapja (június 20 körül) kitapintottam egy kb. borsónyi...
Dysfibrinogenaemia
Tisztelt Doktornő, Thrombophilia panel vizsgálatom eredményén ezeket a referenciatartománytól eltérő értékeket kaptam (csatolva) . A Trombophilia...
Nyirokcsomó Covid oltás
Üdv.: dr nő Olyan kérdésem volna hogy 1 oltásom covid ellen 2021.05.16 Sputnik V semmi reakció nem volt. 2. oltásom covid ellen 2021.06.06...
Sárgás folt a bőrön
Kedves Doktornő, nemrég egy sárgás-zöldes folt jelent meg a jobb lábszáramon, nem fájt, nyomásra sem, és 1-2 hét alatt eltűnt, nem...
Vérvétel után
Kedves Doktornő! Pénteken bementünk egy kisvárosi sürgősségire, mert az egyik lábam kissé bedagadt és feszült. Fizikális és D-dimer vizsgálat...