Transzferin telítettség

Kedves Doktornő! Fél éve voltam vérvételen, ugyanilyen májenzim eltérések voltak, mint a most csatoltban (tegnapi) , de akkor még az eGFR és a transzferin telítettség rendben volt (lipáz és amiláz közül valamelyik mindig emelkedett) . Hasi ultrahang nem mutat sem máj, sem vese eltérést. Vizetelet 11 komponensű teszttel rendszeresen nézek, mindig rendben van. Mégis rossz lett most az eGFR. Mire utal ez, kell ezzel foglalkozni? És a transzferin telítettség alacsony szintjével? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza gfr témában

KEdves Kérdező!

NEm. A transzferrinnel nem. GFR lehet alacsonyabb ha van pl magasvérnyomás ezek legyenek rendben,illetve igyon sokat. Nincs gond szerintem.

Kérdés: 2021. június 04., 09:32; Megválaszolva: 2021. június 04., 19:37
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
e GFR érték
Kedves Doktornő! 14 éves fiú gyermekem laboreredményében lévő eltérés miatt aggódom, a vizelet eredményéban nincsen eltérés, vizelet fajsúly...
Veralvadas
Vérszegénység jelei
Szénhidrát és fehérje szedése
Vérképben eltérések