Ez már uraemia?

Tüdődaganattal operáltak. Két sorozat kemoterápián estem át. Jelenleg daganatos érgátló kezelést kapok (Avastin) . A karbamidom rendszerint 10 körül van. Most az utóbbi határértéken belüli, viszont az eFGR 49..Javítható e még ez, és ha nem, akkor mennyi idő alatt megy át veseelégtelenségbe? Köszönöm.

Dr. Szegedi Krisztián válasza GFR témában

Nagyon fontos tisztázni hogy milyen tartományban találhatók az Ön eredményeit vizsgáló labor referencia értékei.

A GFR vizsgálat fontos kórjelző laboratóriumi érték lehet, ha helyesen ítéljük meg. Értéke több tényezőtől függ, egyebek között a kortól, a nemtől, és az előzőleg bevitt folyadék mennyiségtől is.

Feltétlenül szükséges a vesefunkció követése az Ön esetében, ezért konzultáljon kezelőorvosával.

Kérdés: 2011. június 22., 20:21; Megválaszolva: 2011. június 25., 09:30
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Laboreredmény értékelése (eGFR-RPI)
Tisztelt Doktornő! Hogy értelmezhető az alábbi laborlelet? eGFR-EPI 63 (ml/perc) /1,73 m2 --- --- Nem javasolt az eGFR alkalmazása: akut...
Alacsony GFR-érték
Tisztelt Doktornő! Munkahelyváltás miatt kaptam kézhez az elmúlt két évben végzett üzemorvosi szűrővizsgálatok eredményét. Az AGFR-érték...
Vese probléma?
Tisztelt doktor úr! az lenne a kérdésem, hogy a 87-es GFR érték miatt érdemes urológiai vizsgálatra mennem, vagy az még nem vészes? hobbi szinten...
eGFR érték
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy kardiológiai vizsgálaton, szapora pulzus miatt veseműködést is néztek a laborvizsgálat alkalmával. Carbamid 8, 8...
EGFR-EPI vérvétel
eGFR-EPI vérvételt éhgyomorral kell elvégezni?