Fogamzásgátló szedése MTHFR gén mutációval

Tisztelt Doktornő! Túl vagyok nagyobb nőgyógyászati kivizsgáláson, amiben trombózis hajlam genetikaivizsgálatát is kérték. Az MTHFR A1298C és C677T gén mutációja 1. allé normál, 2. allé mutáns Heterozygota. Az V. faftor Leiden mutációja és Prothrombin G20210A mutációja is normál. Nem dohányzom, normál testalkatom van (nincs túlsúlyom) . A kérdésem az lenne, hogy szükséges e más vizsgálat emiatt? És szedhetem e a Mercilon fogamzásgátló tablettát? Ami elsődlegesen a felborult ciklusom és extrém fájdalmas és hosszadalmas menstruációm miatt lenne fontos. Köszönettel: Barbara

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza oac témában

Kedves Barbara!

NEm kell más vizsgálat és elméletileg nem akadályozza a fogamzásgátló szedésében sem.

Kérdés: 2021. április 13., 21:42 ;Megválaszolva: 2021. április 14., 09:04
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Fogamzásgátló-Trombózis hajlam?
Tisztelt Doktornő,Doktor Úr! 31 éves nő vagyok,jó ideje küzdök PCOS-sel,főleg elhúzódó menstruációval,mivel nem igazán segített semmi,ezért...
Trombózis gyanu
Jó estét kedves Dr.Úr/Nő 37 éves vagyok. Most született a kislányom aki 1 hónapos. Kértem a nőgyógyászat, hogy írjon fel nekem fogamzásgátló...
Kék folt a lábszáron
Magvas vvt
Magasabb értékek