Szájfeltöltés Marfarin mellett

Kedves Doktornő! Közel 7 éve volt a bal lábamba trombózisom, mely során kiderült, hogy Homozigóta Leiden génmutációm van. Azóta folyamatosan Marfarint szedek 9 mg/nap dózisban, nem volt soha semmilyen problémám a betegség óta. 22 éves, 170 cm és 77 kg vagyok. Az INR értékem évek óta megfelelő, 2-3 között mozog. Ajándékba kaptam egy Hyaluronsavas szájfeltöltést, amire szeretnék elmenni. Állítólag a kezelés nagyon kicsit szokott vérezni normál esetben. Kérdésem az lenne, hogy a marfarint szükséges előtte lévő nap kihagynom? Sajnos a háziorvosommal nem tudok ez ügyben beszélni, a helyi hematológia pedig eddig sem fogadott csak sürgős betegeket.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza szájfeltöltés témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben enyhe vérzéssel jár, elvileg elég ha előző este kihagyja, ha aznap nem vérzik este már beveheti, ha vérzik másnap. Elméletileg ezzel nem kellene gond legyen. Hosszútávon kérdés, ha a MArfarint helyett nem jobb e új típusú antikoaguláns szedése, emiatt nem sürgős jelleggel kérjen beutalót belgyógyászatra vagy hematológiára.

Kérdés: 2021. február 25., 14:21; Megválaszolva: 2021. február 27., 10:06
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Schönlein Henock purpula
Fogamzásgátló szedése MTHFR gén...
Van teendo?
Vashiányos vérszegénység
Myeloma - probléma