Magas Ferritin

Kedves doktornő! Fel eve a ferritin szintem 132 volt. Ma laborom 299, mellette emelkedett hemoglobin(160),retyculocyta(198) Tudna tanácsot adni,mi állhat a háttérben? Semmiféle vitamin nem szedek,nem eszek se vöröshust, se magas vas tartalmú ételeket, alkoholt nem fogyasztok. Néha vannak rosszullétek,mellkasom szokott fájni ,de a mellkas rtg 3 hónapja nem mutatott semmit. Másfél hónapja estem át a corona viruson, nem tudom ,hogy esetleg szövődmény állhat e ahatterben ? Válaszát nagyon szépen köszönöm!Enikő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza ferritin témában

Kedves Kérdező!

Első körben tanácso pár hét után megismételni, nem csak egyszeri eset. Egyebekben elsősorban góc gyulladás állgat a háttérben, esetleg nincs e krónikus tüdőbetegség (pl asthma), nagyon ritkán, de ismételten emelkedő ferritin lehet daganat jele is. Vas és transzferrin szaturációt kell mellé nézni.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2021. február 09., 19:39; Megválaszolva: 2021. február 10., 08:19
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Laborlelet értékelése
Kérném szíves szakvéleményét a laborleletem vérérték eltéréseivel kapcsolatban. Sajnos a leletet nem engedte a rendszer betölteni, ezért kiírtam...
Laborlelet értékelése
Kedves Doktornő! Laborleletemben 3 értékem eltérő: ferritin 209 limfocita 3,53 NRBC # átl.perox index 11 A többi érték rendben van. Kérem...
Hemokromatózis?
Tisztelt Doktornő! Pár napja voltam egy laborvizsgálaton ami a következő értékeket mutatta nem megfelelőnek: LDH 216 U/L * 240 - 480 Húgysav 183...
Magas Ferritin szint
Tisztelt Doktornő! Laboreredményem emelkedett Ferritin szintet mutat, minden más vas anyagcserét mutató vizsgált értekem referenciatartományon...
Magasabb Ferritin szint
Tisztelt Doktornő! Szeretném kérni a tanácsát férjem labor eredménnyemmel kapcsolatban. Ferritin szint + 361 (20-250) Nem tudom ezen...