K vitamin szedése

Kedves Ujj Zsófia Ágnes! Leiden - mutáció esetén K1 (990mcg) , K2 (10mcg) vitamin-tartalmú étrendkiegészítő szedése nem okozhat-e problémát, a véralvadási faktorok befolyásolása miatt, illetve nyugodtan szedhetők ilyen tartalmú készítmények? Egy lábujj-törés kapcsán mutatták ki 17 évvel ezelőtt, amikor a bal lábszárban mélyvénás trombózis alakult ki, de azóta semmilyen probléma, tünet nem áll fenn, gyógyszert sem erre, sem másra nem kell szednem, egyéb betegségem nincs. Köszönettel: N. Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza k vitamin témában

KEdves Tamás!

Érdemben nem rontja, de nem kell külön K vitamint szedni, szerintem. Maximum ha vitamin komplexben van, az nyilván nem gond.

Kérdés: 2021. január 22., 12:57; Megválaszolva: 2021. január 24., 01:32
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Oltás és limfocitaszám
Tisztelt Doktornő! A két utolsó /tavaly decemberi ill.idén februári/ vérképemen a limfocitaszám emelkedett. Decemberi: limfocita 3,50, FVS...
Leiden/Covid vakcina
T. Doktornő! 12 éve diagnosztizálták nálam a Leiden mutáció homozigóta formáját, amire napi 1 tabl. Aspirin protectet szedek. Melyik vakcinával...
Laborlelet értelmezés
Kedves doktornő! Nem tudom, hogy a legilletékesebbnek lett e címezve a kérdésem, de teszek egy próbát. Nefrológiai kivizsgáláson voltam...
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett