Nyirokcsomó megnagyobbodás okai mi lehet?

Tisztelt Dr Nő! 2020 Dec. elején kisebb dudort vettem észre a nyakamon kulcscsontom felett. Utána másik oldalt is. Háziorvos további kivizsgálásra küldött, ált.seb,tudogyogyaszatra,mellkas rontgen,nyaki uh, fül orr gége,endokrinológia, gasztorentologia, gyomortükrözés végül hematológia és ott küldtek el ct vizsgálatra újabb vérvetelre.hematológus Dr. Úr a hónaljamban is talált csomót amit én nem is éreztem. Senki nem tud pontos diagnózist adni. Hematológus Limfómat kell első körben kizárni. Vérvetel eredményeknél + és a negatív leírom: CRP: 21,33mg/l Béta-2 mikroglobulin meghat. szérumból: 2,40mg/l,Immunglobulin G 17,6 g/l, Vörösvértestszám 5,25T/l, MCH 26,5 pg, PDW 9,20 fl,P-LCR (platelet large cell ratio) 14,20 %, G# (immature granulocyte content) 0,10 G/L, IG% (percentage of immature granulocytes) 1,00 %, Vérsejt süllyedés meghatározása 30 mm/óra, Fibrinogén, koncentráció 5,0 g/l,Kálcium meghat. szérumból 2,19 mmol/lFoszfor meghatározása szérumból 0,69 mmol/l. Egyik ct eredmenyt tudtam csatolni, a másikat be másoltam ide: Trachea a kp. vonalban van. Pajzsmirigy bal lebenye kissé megnagyobbodott, állományában ventrálisan egy 10 mm- es hypodens göb látható. Pleuralis és pericardialis folyadék nem észlelhető. Közvetlenül a mellkas bemenet alatt a felső mediastinumban egymás közelében néhány 11-20 mm-es nyirokcsomó látható. Szintén a felső mediastinumban ventrálisan az aorta ascendens előtt több 17-22 mm-es nyirokcsomó látható, melyek conglomeratumot alkotnak, valamint ugyanebben a magasságban bal oldalon egymás mellett és mögött több 10-20 mm-es nyirokcsomó mutatható ki. A hilusokban kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem láttható. Bal oldalon supraclavicularisan a pajzsmirigy bal lebenye mögött egymás mellett több 12-19 mm-es nyirokcsomó detektálható. A szív nem nagyobb. A mellkasi nagyerek lefutása, tágassága szabályos. A tüdőparenchymában körülírt kóros denzitáseltérés nem látható. A hepar nem nagyobb, szerkezete homogén. Az epeutak nem tágabbak. A cholecysta folyékony epét tartalmaz. A lép homogén, nem nagyobb. A pancreas norm. szélességű, szerkezetű. A mellékvesék szabályosak. Mk. vese norm. nagyságú, helyzetű. A vesék a kontrasztanyagot jól kiválasztják, üregrendszeri tágulat nem látható. A hasi aorta norm. tágasságú, lefutású. Kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem észlelhető. A per os kontrasztanyag a colon descendensig jutott , a coecum közvetlenül a középvetlenül a középvonal mellett jobb oldalon ptoticus helyzetben ábrázolódik. A colon ascendens atípusos helyen a középvonal mellett bal oldalon látható, a colon transversum szintén ptoticus kanyargós lefutású. Kórosan megvastagodott bélfal nem mutatható ki. A hólyag ép kontúrú. Szabad hasűri folyadék nem látható. Csontdestructio nem látható. Vélemény: - Lymphadenomegalia mediastini et in reg. supraclav. l.s. Néha köhögés jön rám meg nehéz légzés , de lázas nem voltam, csont izomfajdalom eredetű fájdalom volt de inkább a karjaimban. De most már nincs az se. A dudorok megvannak még a nyakamon és a hónaljamban is. Több orvos is kérdezte macska nem e karmolt meg ,van e házi állatunk de nincs. Patkány sincs mert egyik doktorúr arra is rákérdezett társas házban lakunk. Kérem mondjon valamit mik lehetnek ezek? Mi lehet a bajom? Orvosról orvosra járok és senki nem tud konkrétumot. Gyullladascsokkentot, antibiotikumot is szedtem már egyik se használt. Fertőzés, gyulladás, limfóma..ezeregy diagnózist hallottam már..: ( Semmilyen betegségen nincs, cukor betegségem sincs. Köszönöm előre is a válaszát és megértését hogy ilyen sokat írtam! Egy aggódó nő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza ct lelet témában

Kedves Kérdező!

Ez nyilván bizonytalan így, képalkotó és vérvételi eredmény nem is ashat választ, leginkább egy nyirokcsomóból minta- szövettan kell, esetleg csontvelő (vagy hematológia, vagy autoimmun vagy rosszindulatú folyamat amiket szét kell választani)

Kérdés: 2021. január 14., 14:08; Megválaszolva: 2021. január 18., 08:46
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Oltás és limfocitaszám
Tisztelt Doktornő! A két utolsó /tavaly decemberi ill.idén februári/ vérképemen a limfocitaszám emelkedett. Decemberi: limfocita 3,50, FVS...
Leiden/Covid vakcina
T. Doktornő! 12 éve diagnosztizálták nálam a Leiden mutáció homozigóta formáját, amire napi 1 tabl. Aspirin protectet szedek. Melyik vakcinával...
Laborlelet értelmezés
Kedves doktornő! Nem tudom, hogy a legilletékesebbnek lett e címezve a kérdésem, de teszek egy próbát. Nefrológiai kivizsgáláson voltam...
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett