• Transzferrin szaturáció eltérés laborleleten

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Három héttel ezelőtt csináltattam egy – kifejezetten hajhullás okainak vizsgálata céljából összeállított – laborvizsgálati csomagot, mert kb. két hónapja erősen hullik a hajam. Nem tudom, hogy lehet-e kapcsolat a hajhullásom és a Prabegin nevű gyógyszer szedése között, mert ezt a gyógyszert is szinte ugyanabban az időben kezdtem el szedni (2x150 mg szorongás ellen), viszont a betegtájékoztatón ilyen mellékhatást nem olvastam. A laborleleten a Transzferrin szaturáció a megadott referencia érték (45 %) feletti eltérést mutatott (61,05 %). A leleten a Vas értéke (31,6 umol/l) is nagyon közel van a megadott felső referencia értékhez (32,2 umol/l). Emiatt szeretném megkérdezni a Tisztelt Doktornőt, hogy milyen betegségre utalhat a lelet eredménye? Ön szerint érdemes-e komolyabb vizsgálatot elvégeztetnem? Ha igen milyet /milyeneket, és hova kellene fordulnom? Megtisztelő válaszát ezúton is nagyon köszönöm.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a trfs témában

        Kedves Kérdező! Ferritint kell nézni, ez mutatja a vasraktárat. Ha magas elsősorban gyulladást, krónikus gócot kell keresni.


        Kérdés: 2020. június 25., 18:21; Megválaszolva: 2020. június 26., 23:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: