• Érdemes Leukémia miatt aggódnom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő! Az utóbbi napokban észre vettem, hogy érintésre pontosabban inkább végig simításra egy ponton fáj a szegycsontom (nagyjából a közepe és teteje közötti kiálló résznél). Először nem foglalkoztam vele különösebben, viszont később eszembe jutott, hogy már régebben is többször megfigyeltem. Kis kutakodás után megtaláltam, hogy a különböző leukémiás betegek egy részénél szintén tapasztalható a szegycsont érzékenység. Ekkor eszembe jutott, hogy mostanában fogmosásnál többször is vérzett 2 vagy lehet több helyről is a fogínyem. Már régebben is relatíve fogínyvérzős típus voltam de utóbbi pár napban mintha a fogínyemen ilyen karcolás szerű rész látható illetve volt egy kisebb "lyuk" de minimum egy bemélyedés is és inkább ezek véreztek. Illetve előző hetekben kissé többet vérzett az orrom is gyakran reggel miután kifújtam (igaz először sokszor semmi nem jött de egy erősebb fújásra már igen) illetve "orr túrás" után is ami alapból nem lenne furcsa de mintha most kicsit jobban vérzett volna mint szokott. Ezt még betudható talán annak is, hogy szezonális allergiám is van aminek ugyan már vége viszont előző hetekben a megszokottnál is több megszáradt váladékot (taknyot) éreztem az orromban mint a szokásos. Továbbá ma miközben a fogínyem néztem észrevettem belül az ajkamon két pöttyöt amitől megijedtem, hogy esetleg nem-e bevérzés (erről egy képet mellékeltem is) viszont már délutánra egész szépen begyógyult szóval inkább valami külső sérülés lehetett. Egyéb fontos tünetet mint (pl: láz, fogyás, fáradtság test szerte lévő foltok, csontfájdalom leszámítva a szegycsontom) nem tapasztaltam. Önmagukban egyenként nem hangzanak túl meggyőzőnek a tüneteim de együtt számomra aki gyakran szorong hasonló dolgokon kissé ilyesztőnek tűnik. Ön szerint mennyi lehet a leukémiára való esély ezekkel a tünetekkel? Ui: Néha a székem hát támláján érdekesen támaszkodon gyakorlatilag a mellkasommal de sajnos a korábbi esetekre már nem emlékszem, hogy akkor is így ültem volna. Valószínüleg az se segít, hogy állandóan nyomkodom a szegycsontom idegességeémben, hogy fáj-e. Válaszát előre is Köszönöm!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a nyálkahártya vérzés témában

        Kedves Kérdező! Nem, nincs szegycsont érzéknység. Nincs ilyen. MEnjen el fogorvoshoz, legyen egy általános labor a háziorvosnál. Nem leukémia ezek alapján.


        Kérdés: 2020. május 27., 18:52; Megválaszolva: 2020. május 29., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.