• Pajzsmirigy Ultra hang vizsgálat eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Mai napon voltam Ultrahang vizsgálaton és az alábbi eredményt kaptam, de hogy ez most jó-e vagy sem, azt nem nagyon mondták el. Szeretném a segítségét kérni, hogy mire számíthatok. A pajzsmirigy lebenyei nagyobbak, jobb 29x22x57 mm, bal 23x23x54 mm, diffúzan inhomogének, durvábban szemcsézett szerkezetű, de nem echoszegényebbek és nem látható fokozott keringés jele. A jobb lebeny alsó harmadában 2 és 3 mm-es kis cysta van. Típusos göb egyik oldalon sincs. Az isthmus 7mm-re kiszélesedet, göbmentes. A submandibularis nyákmirigyek épek. A nyak mindkét oldalán van néhány 10-14x 7x-9mm-es echoszegény nyirokcsomó megtartott hilussal. Azt írja struma diffusa i. U. Lymphadenomegalia colli i. U. refluxos panaszokat követően. Kell-e aggódnom, mit javasol? Diéta? Vagy több mozgás? Köszönöm a segítségét.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a nyaki uh témában

        Kedves Kérdező! nem tudom miért volt az ultrahang. A pajzsmirigy leirás tényleg strumának felel meg. MEg kell hozzá nézni laborban a TSH és anti TPO szintet. Ha az jó, nincs teendő, évente ultrahang kontroll. A nyirokcsomók reaktívak, vagyis fertőzést követő jóindulatúak, azzal nincs később gond.


        Kérdés: 2019. november 13., 17:24; Megválaszolva: 2019. november 13., 21:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.