• VIII alvadási faktor

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 2018 márciusában született kislányom problémamentes várandósságból. Ő egyből megfogant, csakúgy, mint a következő két terhességem, amelyek azonban sajnos vetéléssel végződtek idén januárban és júniusban. Mindkétszer műszeres befejezéssel, a második alkalommal el sem indult a folyamat. 8 és 9 hetesen haltak el a terhességeim. További kivizsgálásokra küldtek el, minden eredményem ref.értékeken belül, normális volt (pl.: Leiden mutáció:normál,vad típus, TSH: 1,6, TPO negatív, Protein S és C aktivitás 113 ill. 67%). Két értékem volt a kirívó: a lupus antikoaguláns szűrőteszt 28,4 sec - a ref. minimum ugye 30,8, a VIII alvadási faktor pedig 242,6%, amit a felső határnál - 150% - lényegesen magasabb. A kérdésem az lenne, hogy ezek az értékek bírnak e jelentőséggel a későbbi tervezett terhességek szempontjából, okozhatták e a vetéléseket? Tervezek személyesen is szakemberhez fordulni, de sajnos csak nagyon sokára kaptam időpontot, és jó lenne addig is valami támpont arra vonatkozólag, hogy mire számítsak. A partnerem is kivizsgálásra került, nála herevisszeret és prosztatagyulladást állapítottak meg - ezek azóta kezelésre kerültek, de pontosan tudni nem lehet utólag, hogy melyikünkön múlt a várandósságok sikertelen kimenetele. Egyéb információk: betegségem nincs, gyógyszert nem szedek, a vérnyomásom stb. normális, BMI-m ~22. A kislányom természetes úton jött a világra. Köszönettel, Zsófi

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a fviii témában

        KEdves Zsófia! A magas FVIII vezethet trombózishajlamhoz. Ismételt terhesség vállalásakor alvadásgátlót lehet kellene adni, szerintem hemosztázis vagy hematológia szakrendelésre jelentkezzen be (ami van lakhely szerint) hogy adjanak erről egy szakvéleményt a nőgyógyásznak


        Kérdés: 2019. október 25., 19:22; Megválaszolva: 2019. október 26., 14:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.