• limfóma, leukémia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm Doktornő 38 éves vagyok és igazándiból semmi bajom sincs általában soha. Rendszeresen járok mellszűrésre, melanóma szűrésre, rákszűrésre nagyon figyelek magamra. Egy bajom van refluxom van ami rengeteg gondot okoz,torok-és fülfájás, arcürgyulladás és még sok más egyéb kellemetlenség: rengeteg böfögés gyomorégés, a szivem néha össze vissza ver fekvéskor. Néha mellkasban szorító fájdalom. Ezeket tudom hogy ettől vannak. kb három hónapja több alkoholt is iszom a kelleténél mert munkahelyi gondjaim vannak (tudom tudom hogy nem ez a megoldás de mivel sosem ittam ezelőtt rettenetesen kellemesen ellazuok tőle) Azt vettem észre hogy néha a bal oldalamon a mellem alatt (nem mögötte) a csontos rész alatt enyhe nyomó érzésem van és néha mintha a lejjebb is jelentkezne ez a nyomó feszítő érzés. Ki vagyok hegyezve rá állandóan figyelem. Olvastam a neten hogy a bal oldalon van a lép és biztos az "fáj" nekem. És könnyen lehet hogy leukémiám vagy limfómám van. Nem vagyok soha beteg, nem vagyok fáradt, nem izzadok éjjel, nem vakarózóm. Most megyek vérvételre, illetve hasi ultrahangra. Kérem segítsen mennyire valószinű hogy limfómám vagy leukémiám van? Kb 7 hónappal ezelőtt a házi orovosm megivzsgálta a hasam és a vérnyomásom minden ok volt. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a lien témában

        Kedves Kérdező! A reflux legyen kezelve, gyomorsavcsökkentő meg valamilyen bevonó szirup (gaviscon). Ha ténylegesen észlel csot lehet egy ultrahang de ezt először nézze meg a háziorvos, mell alatt mellkasfalon elvileg nem lehet és a nyirokcsomó nem is vándorol. A lép elvileg nem fáj, ha megvizsgálják látja a vizsgáló, ha nagyobb, ugyanúgy lehet ultrahangot. És mellé egy vérképet. Ezek maguk nem jellegzetesek semmire.


        Kérdés: 2019. október 24., 12:06; Megválaszolva: 2019. október 25., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: