• Transzferrin, transzferrin telítettség eltérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 27 éves nő vagyok, a laboreredményemben eltérés mutatkozik a transzferrin (1,8 g/l; ref.: 2,0-3,6) és a transzferrin telítettség (64 %; ref.: 15-45 %) értékeiben. Határértéken belül van a vas (29,2 nmol/l; ref.: 10,7-32,2) és a teljes vaskötő kapacitás (45,6 nmol; ref.: 42,8-85,6) értéke. Részletes laborértékek a mellékelt fájlban. A laborvizsgálatra más okból került sor, a vasat csak kiegészítésként, állandó fáradtság és szem alatti lilás karikák miatt nézettem, vashiányra gyanakodtam. Vasat, C-vitamint, multivitaminokat, illetve gyógyszereket nem szedtem az elmúlt időszakban, kizárólag magnéziumot és kalciumot sportolás mellett. A háziorvos nem foglalkozott a kérdéssel, azt mondta rendben van így. Hogyan látja, szükséges bármilyen további vizsgálat vagy valóban rendben vannak az értékek? Milyen szakorvoshoz és hova tudok ezzel fordulni, ha a háziorvos nem ad beutalót? Mi okozhatja ezeket az eltéréseket? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a transzferin témában

        Kedves Kérdező! Nincs jelentősége, ha a vas rendezett. MEgnézném 3 hónap múlva, úgy hogy legyen vas ferritin transzferin is. De nem jelez önmagában valóban bajt.


        Kérdés: 2019. október 08., 18:42; Megválaszolva: 2019. október 09., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő ! OLvastam önről és pár hozzászólását ,ezért bátorkodtam véleményét kérni ! 2018-ban vastagbél daganattal operáltak ,ami során 60 centis részt kivágtak a bélből .Sem a környező szerveken ,de még a bél falán sem...