• Emelkedett lymphocyta szám hirtelen fogyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Az elmúlt 2-3 hónapban hirtelen fogyást tapasztaltam (~12 kg) miközben sem az életvitelem, sem a táplálkozásom, semmi nem változott. Beteg mostanában nem voltam. Más panaszom igazából nincs, esetleg a fáradékonyságot említhetném, de igazából én mindig az a könnyen fáradós sokat alvós típus voltam. Elmentem háziorvoshoz, aki laborba küldött. A laboreredményembe jóval emelkedettebb absz.lymphocyta szám jött ki (5.07 g/l ref.érték. 0,6-3.4). A többi értékben nincs eltérés. A doktor 1 hónap múlva labor ismétlést kért. Azt mondta, hogy, ha akkor is magas lesz az érték kivizsgálásra küld (hasi UH, mellkasröntgen, belgyógyászat). Ennyit mondott, semmi többet, én pedig elkezdtem még jobban aggódni. Érdeklődni szeretnék, ilyenkor milyen betegségek irányába kezdenek vizsgálódni, milyen vizsgálatokat végeznek? Esetleg addig előrébb lennék- e ha elmennék hasi UH-ra meg mellkasröntgenre magán úton!? Válaszát előre is Köszönöm! K. (36 éves férfi)

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a limfocita témában

        KEdves Kérdező! Az átküldött képen pont semmi nem látszik. Ez bármi lehet, akár egy vírus is. Helytálló az egy hónap múlva kontroll és uh, rtg, szerintem teljesen jó így. ÉS remélhetőleg nem lesz semmi.


        Kérdés: 2019. augusztus 23., 23:54; Megválaszolva: 2019. augusztus 25., 13:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: