• Emelkedett lymphocyta szám hirtelen fogyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Az elmúlt 2-3 hónapban hirtelen fogyást tapasztaltam (~12 kg) miközben sem az életvitelem, sem a táplálkozásom, semmi nem változott. Beteg mostanában nem voltam. Más panaszom igazából nincs, esetleg a fáradékonyságot említhetném, de igazából én mindig az a könnyen fáradós sokat alvós típus voltam. Elmentem háziorvoshoz, aki laborba küldött. A laboreredményembe jóval emelkedettebb absz.lymphocyta szám jött ki (5.07 g/l ref.érték. 0,6-3.4). A többi értékben nincs eltérés. A doktor 1 hónap múlva labor ismétlést kért. Azt mondta, hogy, ha akkor is magas lesz az érték kivizsgálásra küld (hasi UH, mellkasröntgen, belgyógyászat). Ennyit mondott, semmi többet, én pedig elkezdtem még jobban aggódni. Érdeklődni szeretnék, ilyenkor milyen betegségek irányába kezdenek vizsgálódni, milyen vizsgálatokat végeznek? Esetleg addig előrébb lennék- e ha elmennék hasi UH-ra meg mellkasröntgenre magán úton!? Válaszát előre is Köszönöm! K. (36 éves férfi)

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a limfocita témában

        KEdves Kérdező! Az átküldött képen pont semmi nem látszik. Ez bármi lehet, akár egy vírus is. Helytálló az egy hónap múlva kontroll és uh, rtg, szerintem teljesen jó így. ÉS remélhetőleg nem lesz semmi.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. augusztus 23., 23:54; Megválaszolva: 2019. augusztus 25., 13:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kislányomnak visszatérő orrvérzés miatt kértünk laborvizsgálatot. Fül-orr gégészeti vizsgálat negatív. Megfázásos időszakban jön elő, van hogy napi 2-3x, később hetente 2-3 alkalommal szokott vérezni az orra. Más...
        Kedves Doktornő! Vérszegénység gyanúja miatt csináltattam vérvételt. Az alábbi értékek lettek csillagosak, ezeken kívül minden értékem a referencia tartományon belül van. B12 vitamin: 112 Ref: 133-675 VVT: 5,2 Ref: 4,0-5,2 Hematokrit:...
        Kedves Doktornő! Már máskor is segített nekem a mindig nagyon egyértelmű válaszaival, amit nagyon köszönök. A tarkóm bal oldalán van egy nyirokcsomó, ami 10 évvel ezelőtt kb 3 hónapig fájdalmatlanul duzzadt (1,6mm) volt, a heamatológus...
        Kedves Doktorno! Lehet, hogy ez nem az On szamterulete, de bizom benne hogy fog tudni nekem valaszolni. Tegnap vettem eszre a labszarcsontomnal egy kis dudort. Enyhen elmozgathatonak talalom, nem kokemeny. Nyomasra enyhen faj, olyan errzes mint amikor az...
        Tisztelt Doktornő! Régóta fennálló problémámmal keresem meg. 7 hete szültem. Már a terhességem folyamán is gyakran jelentkeztek neurológiai problémáim (szédülés, fülzúgás, szikralátás, ájulás). akkor ezeket a tüneteket vashiányommal...
        Kedves Doktornő! Hashimoto és Sjögren betegségeim vannak. Az utóbbi kapcsán lesz kérdésem. Egyelőre minden rendben és nincs szükség gyógyszerekre. Szemszárazság van és néha izomfájdalmak, de teljesen viselhető. Járok immunológiai...
        Tisztelt Dokotrnő! 19 hetes kismama vagyok és véralvadási funkciók tekintetében az alábbi véreredményeimben van eltérés: Leiden-mutáció - heterozigóta FII2010 - heterozigóta Aktivált parciális thromboplasztin idő - 24 sec (ref: 26-36...
        Tisztelt Doktornő! Az elmúlt 2-3 hónapban hirtelen fogyást tapasztaltam (~12 kg) miközben sem az életvitelem, sem a táplálkozásom, semmi nem változott. Beteg mostanában nem voltam. Más panaszom igazából nincs, esetleg a fáradékonyságot...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyám szájában először a nyelvén, majd több helyen is, nagyon fájdalmas afták, fekélyek keletkeztek. Soha életében nem volt ilyen. Non hodgkin limfóma miatt kemoterápiát kapott, utolsót áprilisban. Pet Ct...
        Kedves Doktornő! Hashimoto és Sjögren betegségek miatt laborkontrol készült. Részletes teljes vérkép és immun elfo, valamint beta2-mikroglobulin. A vérképet mellékelem, azon van csak eltérés az elfo és a mikroglobulin is hibátlan....