limfocitaszám emelkedés

Kedves Doktornő! Már vagy 10 éve emelkedett a limfocitaszám a vérképemben. 45-46 százalék körül szokott lenni, de a G/L érték mindig jó, és az összfehérvérsejt szám is mindig normális. Ezúttal az RDW SD-ben is lett kis eltérés, egyéb értékeim (vas, alkalikus foszfatáz, kreatinin kináz, karbamid, LDH...stb minden jó. Fehérvérsejt 6, 5 Giga/L 4, 5 - 11, 0 Neutrofil 2, 70 Giga/L 1, 80 - 7, 70 Limfocita 3, 20 Giga/L 1, 00 - 5, 00 Monocita 0, 48 Giga/L 0, 00 - 0, 80 Eozinofil 0, 08 Giga/L 0, 00 - 0, 45 Bazofil 0, 02 Giga/L 0, 00 - 0, 20 Neutrofil 41, 70 % * 45, 00 - 70, 00 Limfocita 49, 40 % * 20, 00 - 45, 00 Monocita 7, 40 % 0, 00 - 10, 00 Eozinofil 1, 20 % 0, 00 - 4, 00 Bazofil 0, 30 % 0, 00 - 1, 00 Vörösvérsejt 4, 8 Tera/L 4, 0 - 5, 2 Hemoglobin 137 g/L 120 - 150 Hematokrit 0, 41 L/L 0, 36 - 0, 45 MCV 83, 9 fl 81, 0 - 100, 0 MCH 28, 3 pg 26, 0 - 34, 0 MCHC 337 g/L 310 - 360 Trombocita 378 Giga/L 150 - 400 MPV 11, 2 fl 9, 0 - 13, 0 RDW-SD 36, 6 fl * 37, 0 - 54, 0 Kell ezzel a limfocitaszám emelkedéssel foglalkoznom? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza limfocita témában

Kedves Kérdező!

Nem, a limfocitának nincs jelentősége. Azért nagyobb az aránya, mert e neutrofil kisebb. Azt kellene megnézni, az milyen volt az elmúlt években. Amíg a fvs szám jó, a minimális limfocita emelkedés nem kóros. Az alacsonyabb neutrofil érdekesebb. Nézze vissza, milyen volt, azt kell kontrolálni, 2 G/L alatt ne legyen, ha igen, illik megmutatni hematológusnak.

Esetleg átgondolni, milyen gyógyszereket szedett korábban, milyen fertőzései voltak.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2017. október 26., 20:45; Megválaszolva: 2017. október 26., 21:18
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Leukémia lehet? 2
Kedves doktornő! Én írtam az előző kérdést. Küldöm a verképem. A felső az első, a második kép a 3. A negyedik kép a 2. lelet...
Leukémiaára vagy egyéb daganatra...
Tisztelt Szakértő! 32 éves férfi vagyok, kb. 2 hónappal ezelőtt kezdődtek panaszaim: fáradékonyság, időnként jelentkező légszomj, szédülés....
Limfocita szám csökkenés
Tisztelt Doktor Úr! 25 hetes kismama vagyok, vérvételem eredményeként limfocitaszámom csökkenését mutatják ki, normál érték: 10-50...
Lehetséges, hogy limfómám van?
Tisztelt Orvos! Szeretnék érdeklődni, hogy van e okom aggódni, hogy esetleg limfómám van? Pajzsmirigy Uh-ra mentem el, mivel a TSH szintem magas...