• Lehet baj belőle?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 4 évig jártam plazmaferezisre, kb a 2. év közepén derült ki, hogy egy autoimmun betegségem van ( colitis ulcerosa), mely nekem mindvégig tünetmentes volt, gyógyszerezni is minimálisan kellett. Már abbahagytam a plazmaadást, de amíg jártam, nem árultam el, hogy beteg voltam. Sajnos nagyon kellett akkor a pénz. Kb 1 éve nem járok már, és már nem is fogok. Kérdésem az lenne Önhöz, hogy így utólag lehet belőle valami bajom? Egészségügyi ( azóta is tünetmentes vagyok), vagy büntetőjogi? Kiderülhet ez a Cégnél, ahol plazmát adtam így utólag? Ha kiderül, mire számíthatok? Tudom, hogy nagy felelőtlenség, de én akkor ebbe bele sem gondoltam. Várom megtisztelő válaszát, mely remélem csökkenti a lelkiismeret furdalásomat. K. Nikolett

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a ferezis témában

        Kedves Nikolett! Nem, büntetőjogi tekinteten nincs ok félelemre. Viszont egészségügyileg kell, hogy legyen tanulsága! Autoimmun betegeknek gyengébb lehet az immunrendszerük, amit a ferezis még tovább gyengíthet. Visszamenőleg nem lesz gond, ne nyilván nem véletlenül nem lehet menni autoimmun betegséggel, továbbiakban ne menjen

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 04., 15:38; Megválaszolva: 2019. május 04., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: