• vér diagnozis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Véleményét szeretném kérni a következő témába. Édesapám 61 éves, az elmúlt kettő hónap alatt 90kg-6 kg fogyott. egy hónapja éjszaka/késő este rosszul lett és hányt egy alkalommal, utána egy napig pedig hasmenése volt.ebből kettő nap után felépülve jobban érzete magát és újra dolgozni kezdett. Közbe úgy vettük rajt észre, meg sápadt/szürkült. másfél héttel ezelőtt megfázás tünetei jöttek elő rajt. Elment a házi orvoshoz aki torok vizsgálat és tüdő meghallgatás után írt fel antibiotikumot (sufixin forte 400mg) és láz csillapítót algopyrin. A gyógyszereket rendszeresen szedte de a láza napi szintem állandósult reggel 37-38 közt este szintén. A köhögése mélyről jövő nehezen felszakadó volt, ezért vissza ment a házi orvoshoz, akitől kérte a vérkép ellenőrzését illetve a tüdő röntgen. Mai napon elment a tüdő röntgenre és vérvételre melynek eredményeit mellékelve csatolom. Sajnos a vér eredmény rendkívüli rossz. Laikus szemmel is látható hogy valami erős gyulladás van a szervezetébe. Étvágya az elmúlt egy hónapba csökkent. Soha nem dohányzott és alkoholt is mértékkel fogyasztott, 3 minőségi sör/nap vagy 1 palack minőségi bor. Kávét rendszeresen iszik. Gyógyszert szed vérnyomás csökkentőt nap 1 szemet. látása jelenleg rendben van nem lát homályosan vagy kettőt. egyensúly zavara nincs. pár hónapja volt tüdő szűrön munkája végett ahol nem mutattak ki eltérést. pár éve vette észre hogy keze ritkán remeg. Az esetben az a furcsa, hogy 35 éve nem hányt akkor is túlzott ital fogyasztástól. Jelenleg közepesen érzi magát fájdalmi nincsenek, köhögési inger van viszonylag kedvtelen fáradékonyabb, de nem túlzottan meg kell említeni hogy egy hete fekszik.általában este 9-10 órától reggel 4óra 30 alszik. Lábai 10 éve visszeresek hol bedagadnak hol nem. A vérképből és a fent leírtok alapján a Tisztelt Doktorné milyen diagnózist tudna feltétezni illetve milyen egyéb vizsgálatokra lenne szükség. Az interneten össze szedett információk leukémia vagy valamilyen tumor jelenlétét sejtetik. Mi az Ön véleménye róla?

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a vérkép éltérés témában

        Kedves Kérdező! A laborból ami kiemelendő, biztosan lehet gyulladás is, mert magas a fehérvérsetszám és azon belül a neutrofil szám. A hemoglobin is alacsony férfi emberhez képest, láthatóan extrém vashiányos. A thrombocytaszám feltehetően a vashiány miatt másodlagosan magasabb. A magas süllyedés, CRP és vashiány, vérszegénység az ő életkorában sajnos nagyon gakran daganatot jelez. Ez irányban kell vizsgálni. A mellkas leletet nem látom. Ha az alkohol fogyasztás jól értem napi szintű az nem mértékkel. A kiegészítő tünetek alapján kell elindulni a vizsgálatokkal, de sajnos a cél a daganat kizárása. Tüdők, hasi szervek (máj, gyomor, hasnyálmirigy, bél, prosztata) ezek az elődleesek. Ha nem igazolódik daganat, tartós krónikus gyulladás okoz hasonló labort, de az a ritkább.


        Kérdés: 2018. december 13., 20:20; Megválaszolva: 2018. december 13., 21:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: