• Immuneredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Régóta küzdök nem múló refluxxal, írtam is már azzal kapcsolatban. Az elmúlt 2-3hónapban jelentősen roszabbodott, váltakozó széklet is jelentkezett, puffadas, ritmuszavar, szédülés, hasfájás, herpesz a számon, égő érzés az ajkakban és mintha folyamatosan belsőlázam lett volna. Nemrég immunvizsgálatot kért az orvosom, 1, 5hónapot vártam az eredményre, semmit nem közöltek mit jelentenek a leleten szereplő dolgok, csak, hogy mennem kell egy újabb vérvételre, ami újabb 2-3hét várakozás! Albumin: 45, 90 (Ref.tart: 60, 30—72, 80) Se összfehérje meghat:80, 6 (Ref.tart:62, 0—80, 0). Alfa1 globulinok: 5, 60 (Ref.tart:1—2, 60) Alfa 2 globulinok: 15, 20 (Ref.tart:7, 20—11, 80) Béta 1 globulinok:9, 60 (Ref.tart:5, 60—9, 10) Béta 2 globulinok:8, 10 (Ref.tart: 2, 20—5, 70) Gamma globulinok: 15, 60 (Ref.tart: 6, 20—15, 40) Se anti-streptolizin: 210 (Ref.tart: 0—200) Se antinucleáris faktor meghat: 23, 16 mérsékelten pozitív (Ref.tart 0—20). Megjegyzés: Akut, szubakut gyulladás? Vashiányos anémia, hyperlipoproteinémia? M-komponens kizárása végett javasolt immunfixációs vizsgálat! Legyen szíves elmagyarázni nekem, hogy mit jelent az eredményem és van-e okom nagy aggodalomra? Repülnek a hónapok és csak várok, de javulas nem sok! Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a globulin témában

        Kedves Kérdező! Szerintem kérjen beutalót immunológiára. A labor alapján autimmun folyamat merülhet fel, ill. a magasabb globulin arány hátterében myelomát kell kizárni. Ez a lelet még nem jelenti azt hogy bármelyik lesz, de ki kell zárni.


        Kérdés: 2018. december 03., 22:58; Megválaszolva: 2018. december 15., 21:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: