• Immuneredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Régóta küzdök nem múló refluxxal, írtam is már azzal kapcsolatban. Az elmúlt 2-3hónapban jelentősen roszabbodott, váltakozó széklet is jelentkezett, puffadas, ritmuszavar, szédülés, hasfájás, herpesz a számon, égő érzés az ajkakban és mintha folyamatosan belsőlázam lett volna. Nemrég immunvizsgálatot kért az orvosom, 1, 5hónapot vártam az eredményre, semmit nem közöltek mit jelentenek a leleten szereplő dolgok, csak, hogy mennem kell egy újabb vérvételre, ami újabb 2-3hét várakozás! Albumin: 45, 90 (Ref.tart: 60, 30—72, 80) Se összfehérje meghat:80, 6 (Ref.tart:62, 0—80, 0). Alfa1 globulinok: 5, 60 (Ref.tart:1—2, 60) Alfa 2 globulinok: 15, 20 (Ref.tart:7, 20—11, 80) Béta 1 globulinok:9, 60 (Ref.tart:5, 60—9, 10) Béta 2 globulinok:8, 10 (Ref.tart: 2, 20—5, 70) Gamma globulinok: 15, 60 (Ref.tart: 6, 20—15, 40) Se anti-streptolizin: 210 (Ref.tart: 0—200) Se antinucleáris faktor meghat: 23, 16 mérsékelten pozitív (Ref.tart 0—20). Megjegyzés: Akut, szubakut gyulladás? Vashiányos anémia, hyperlipoproteinémia? M-komponens kizárása végett javasolt immunfixációs vizsgálat! Legyen szíves elmagyarázni nekem, hogy mit jelent az eredményem és van-e okom nagy aggodalomra? Repülnek a hónapok és csak várok, de javulas nem sok! Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a globulin témában

        Kedves Kérdező! Szerintem kérjen beutalót immunológiára. A labor alapján autimmun folyamat merülhet fel, ill. a magasabb globulin arány hátterében myelomát kell kizárni. Ez a lelet még nem jelenti azt hogy bármelyik lesz, de ki kell zárni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 03., 22:58; Megválaszolva: 2018. december 15., 21:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Agyi infarktusom volt, idült ischaemiás szívbetegségem, magas vérnyomásom és nem-insulin-dependens cukorbetegségem van, valamint pitvari fibrillátió és flutter miatt "kiütötték" a szívemet. Azóta vérhigítót kapok...
        Tisztelt Doktornő! Közepes csontritkulásom van, ezért egy K2+D3 tartalmú étrendkiegésztő olajat tanácsoltak. De mivel ülő munkát végzek, és nem szeretnék trombózist sem kapni, ezért napi egy szem Allimax fokhagymakapszulát is szedek, ami...
        Kedves Doktorno, Ferjemmel lombik program elott allunk es a szukseges vizsgalatok trombofiliat deritettek fel: Leiden: heterozygota, MTHFR: homozygota. Egy genetikus orvossal egyeztettem, aki a terhesseg alatti veralvadasgatlo injekciozast javasolta. A...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kb 2 hónapja érzem, hogy időszakosan, akár egész napra is tompaság, enyhe fejfájás szem felett, kedvetlenség "gyötör". Hetente 3-4 alkalommal sportolok, kerékpározás, futás, foci. Viszonylag egészséges életet...
        Tisztelt dr úr/nő. 24 éves férfi vagyok. 7 éve vettem észre a mellkasom jobb oldalán a bordaívemen 3 nyirokcsomót a legnagyobb 2 centi körul van.nagyon hipohoner vagyok és pánikbeteg és éveken keresztul nyomkodtam ellenőriztem lehet ezert...
        Tisztelt doktor nő! Ismét a TTP-s kérdező lennék. Unokaöcsém a fagyasztott plazma kapás közben kapott anafilaxiás sokkot. Ez mitől lehetett? Válaszát előre is köszönöm
        Tisztelt Doktor nő! Unokaöcsém 2017.júniusában torokgyulladással fordult a háziorvosához, aki épp szabadságon volt, igy az őt helyettesitő orvos Aktil Duót irt fel neki.A torokgyulladása el is múlt, de egy kis idő múlva émelygést,...
        Tisztelt Doktornő! Évente egyszer elszoktam menni a vérképemet megnézetni, hogy minden rendben van-e, de most 3 érték is rossz lett. Az eredmény: WBC:5,68 G/l normál:4,20-10,80 *neutrofil:38% normál:40-74 (alacsonyabb) *Limfocita:46,8%...
        Tisztelt Doktornő! Teljes vérképet készíttettem május 27-én, a tünetek (fáradtság, fogyást stb..) és a kapott eredmények alapján felmerült a CLL gyanúja. FVS: 13.50 LYMP%: 68,5 LYPM#: 9.24 NEUT%: 24.6 NEUT#: 3.32 A perifériás vérben...
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm előző válaszát,melyben a HGB értékemről kérdeztem. Közben megkaptam a legfrissebb vérképemet, amiben már elég sok eltérés van. Lehet túlaggódom,de szeretném kikérni a véleményét. Aggódom, és nem...