• Splenomegalia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 38 éves férfi vagyok. Üzemorvosi vizsgálat keretében több rutin vizsgálatom is volt. Rutin labor.Vizelet negatív. Vérvételnél: A többség rendben ezek voltak megcsillagozva Neutrofil G % 49, 6 referencia 50-70 Eozinofil granulocita % 5, 7 referencia 1-4 többi rendben.Házi orvos azt mondta a laborom oké. Elküldtek hasi UH ra is. Ott azt írták lép kissé nagyobb 127X47 mm kisfoku spenomegali. Atöbbi negatív Mostanában evés után szúr is a rekeszizmomnál Kérdésem, hogy ez mitől lehet, van e további teendő?

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a splenomegalia témában

        Kedves Kérdező! A labor teljesen jó, ennyi eltérés nem számít tényleg. A lép lehet egy banális fertőzéstől is nagyobb minimálisan. A lép hivatalosan 12-15 cm hosszú, 4-5 cm széles, szóval ez éppen relatív, hogy nagyobb-e. Szerintem ismételjék meg 4-5 hónap múlva, de nem hiszem, hogy gond lenne vele. Ettől nem szúrhat a rekeszizmánál.


        Kérdés: 2018. október 17., 21:25; Megválaszolva: 2018. október 22., 21:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: