• thrombophlebitis UH vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Köszönöm a válaszát a múltkori „thrombophlebitis lezajlása után” tárgyú kérdésemre. Tanácsát megfogadva elmentem privát ultrahangra, amely a következő eredményt adta: „A v.poplitea és av.tib.post. lumene is átjárható, jól comprimálható. A v.poplitea fala kissé vaskosabbnak látszik, mely korábbi thrombus maradványa. A distális mélyvénák lumene szabad. A VSP lumenében rövid szakaszon echodús, nem comprimálható, régi thrombosis utáni állapot van.” Ha jól értettem, akkor a mélyvéna fala kicsit vaskosabb. Ez jelent gondot a későbbiekben? Illetve a VSP-ben a nem comprimálható azt jelenti, hogy nem indult meg a keringés? Kialakulhat újra mélyvénás érintettség? Köszönöm válaszát előre is, H. Gábor

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a trombus témában

        Kedves Gábor! A vaskos fal nem igazán, a VSP vagy trombus van még benne, vagy csak nem teljesen átjárható a lumen. Ezt jelzi az is, hogy nem komprimálható. A vérgígítót ugye orvosa javaslatára addig kell szedni, amíg mondja. Ha biztos kizárható bármilyen hajlam, nem kell feltétlen gond legyen vagy ismétlődjön. Ha vannak panaszai vagy dagad a lába, akkor kompressziós harisnya javítja. Ezt szakorvos fel tudja írni és a gyógyászati segédeszköz boltban segítenek kiválasztani a megfelelőt.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. február 14., 16:10; Megválaszolva: 2018. február 14., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés