Alacsony trombocita, fehérvérsejtsó, neutrofil

Tisztelt Doktornő! 2017.10.17-én készült egy laborlelet. Kissé megijedtem, mert olyan értékekben is volt eltérés, amikben korábban soha. Vörösvérsejt süllyedés 3 mm/h 0 - 15 GOT 38 U/L 0 - 50 GPT 86 U/L * 0 - 50 Gamma GT 56 U/L * - 55 Karbamid 5, 1 mmol/L 2, 8 - 7, 2 Kreatinin 74, 0 μmol/L 53, 0 - 100, 0 eGFR (ml/p./1.73 m^2) >60 60, 0 - Glükóz 4, 9 mmol/L 3, 5 - 6, 1 Nátrium 138 mmol/L 135 - 145 Kálium 4, 5 mmol/L 3, 2 - 5, 1 Koleszterin 5, 80 mmol/L * - 5, 20 Trigliceridek 2, 29 mmol/L * - 1, 70 HDL koleszterin 0, 92 mmol/L * 1, 03 - Vas 14, 3 μmol/L 12, 5 - 32, 2 TSH 3, 167 mIU/L 0, 400 - 4, 000 Vérkép Fehérvérsejt 2, 0 Giga/L * 4, 5 - 11, 5 ismételve Neutrofil 0, 92 Giga/L * 1, 80 - 7, 70 Limfocita 0, 76 Giga/L * 1, 00 - 5, 00 Monocita 0, 20 Giga/L 0, 00 - 0, 80 Eozinofil 0, 10 Giga/L 0, 00 - 0, 45 Bazofil 0, 01 Giga/L 0, 00 - 0, 20 Neutrofil 46, 20 % 45, 00 - 70, 00 Limfocita 38, 20 % 20, 00 - 45, 00 Monocita 10, 10 % * 0, 00 - 10, 00 Eozinofil 5, 00 % * 0, 00 - 4, 00 Bazofil 0, 50 % 0, 00 - 1, 00 Vörösvérsejt 6, 6 Tera/L * 4, 5 - 5, 9 Hemoglobin 193 g/L * 135 - 170 Hematokrit 0, 58 L/L * 0, 41 - 0, 51 MCV 88, 3 fl 81, 0 - 100, 0 MCH 29, 4 pg 26, 0 - 34, 0 MCHC 333 g/L 310 - 360 Trombocita 86 Giga/L * 150 - 400 MPV 9, 9 fl 9, 0 - 13, 0 RDW-SD 41, 4 fl 37, 0 - 54, 0 Láthatja Doktornő, hogy a GPT, triglicerid, koleszterin se jó, de ezeken annyira nem aggódok (bár lehetne) , mert ezek évek óta ilyenek. Kb. ennyi szokott lenni mindig. Amitől megijedtem a trombocita szám, neutrofil és fehérvérsejt szám. Ezek nagyon alacsonyak. Voltam a háziorvosomnál. Ő azt mondta, hogy hagyjam abba a controloc szedését (1, 5 éve szedem, napi 1 40mg) , és 2 hónap múlva megnézzük. Kérdésem az lenne, hogy Doktoronő szerint se kellene elmennem Hematológushoz? Kell aggódnom valamelyik érték miatt? 35 éves vagyok, 115 kg. Az elmúlt 6-12 hónapban felszedtem 10-12 kg pluszt. 188 cm magas vagyok. A controloc-on kivül szedek Karbist 8 mg 1 szemet, valamint allergia szezondban lendint. Azt nem szedem már pár hete. Lehet a Controloctol rossz a vérképem ennyire? 1, 5 év szedés alatt, ez a 3. vérképem, de ez az első, ahol a sorolt értékek rosszak. Kérem nyugtasson meg, hogy nincs nagy baj, vagy mondja meg, hogy forduljak-e sürgősen hematológushoz? Különösebb panaszom nincs. IBS-em van, azzal küszködök, de más nincs.

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza vérkép témában

Kedves Kérdező!

A Controloc és vérkép nem függ össze. Érdekes és szokatlan az alacsony fvs és thr mellett a magas hgb. Először ismételjék meg nem laborhiba-e, abban az esetben ha ugyanilyen az eredmény hematológus javasolt.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2017. október 18., 20:20; Megválaszolva: 2017. október 18., 21:07
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Laboreredmény
Kedves Doktornő! Múlt héten voltam egy általános vérvételen. Kisebb eltérések szerepelnek az eredményeimben. Tünetem nincs.Érdeklődnék,hogy...
Eltérések a vérképben
Kedves Doktornő! Az alábbi vérképre vonatkozó adatok Ön szerint milyen problémára utalhatnak és kell-e ezügyben a továbbiakban valakihez...
Vérkép eltérés
Kedves Dr.Nő! Kisfiam vérképén eltérés van,értékelésében kérném segítségét. Eltérés: NRBC 0,1% Absz.Lymphocyta 1.990 G/l Lymphocyta...
Alacsony fehérvérsejtszám
Tisztelt Doktornő! 33 éves vagyok, 2008-tól folyamatosan csökken a fehérvérsejtszámom, jelenleg 1, 7 G/L, NEUT: 29, 8%, illetve 0, 49 G/L, LYMPH 45, 1%...
Vérkép eredmény rendellenességek
Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! Tegnap csináltattam labor vizsgálatot, melyen néhány érték a referencia értékhatáron kívül esik. A kezelőorvosom...