Mennyi szünez hagyható két kezelés között?

Tisztelt Doktornő! Hodgkin kórós vagyok, két ciklus (4 kezelés) ABVD után, 30 nappal a kezelés után, megvolt az újabb (ellenőrző) PET/CT, mely alapján folytatódhat az ABVD kemoterépiás kezelés. A 4. kemo (2.ciklus 2. kezelés) és a PET/CT-t követő 5. kemo (3.ciklus 1. kezelés) között 42 nap telik el. A hosszú várakozási idő indoka: a megadott időpont előtt nincs hely a kúraszobában, nem tudják hol a kezelést elvégezni. A kérdéseim a következők: nem áll-e fenn a hosszú "pihenőidőben" a visszaesés veszélye? Mennyi a 2.ciklus befejezése és a 3. ciklus elkezdése között eltelt idő optimális hossza? Van-e valahol protokollban, irányelvekben leírva ezzel kapcsolatban olyan kitétel, amire lehet hivatkozni. Tisztelettel:

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza Hodgkin kór témában

Kedves Kérdező!

Mint minden kemoterápiában, itt is fontos hogy ne halasztódjanak a kezelések, de ennyi csúszás technikai problémák miatt beleférhet és előfordulhat.

Emiatt visszaeséssel nem kellene számolni.

Kérdés: 2016. április 07., 17:40; Megválaszolva: 2016. április 08., 07:16

Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések

Alacsony thrombocytaszám
Kedves Doktornő! A thrombocytaszámom kb. 1,5 éve a kelleténél jóval alacsonyabb (a legalacsonyabb érték 13.5 volt még 2022 januárjában, azóta 50...
Minimális CRP emelkedés
Kedves Doktornő! Az utóbbi pár hónapban minimálisan emelkedett a CRP-m, miközben a süllyedés jó volt, a mostani vérképben pedig csökkent....
Neutrofil gond2
Köszönöm a gyors választ! Még az eszembe jutott, hogy kb. 1 éve szedek lokrent, az nem okozhat neutrofil csökkenést? Olvastam, hogy akár...
Neutrofil gond
Kedves Doktornő! Minden évben csináltatok vérkép vizsgálatot a biztonság kedvéért. 2021-ig teljesen rendben voltak a fehérvérsejteim (Fvs 5-6...
Fibrinogén eltérés
Tisztelt Doktornő! 22 éves vagyok, az utóbbi fél évben keletkeztek mellkasi panaszaim illetve rengeteg bevérzés főképpen a lábamon. Kardiológiai...