Laborlelet

Tisztelt Doktor nő! tegnap voltam vérvételen a májenzim esetleges emelkedése miatt, mert ISOPRINOSINE 500 mg szedek kúraszerűen HPV 11 vírus ellen. Májenzim értékem tökéletes viszont 4 helyen csillag van a fehérvérsejtnél.Eredmény a következő: Vörösvérsejt süllyedés 3 mm/h 0 - 15 Össz.bilirubin 20, 0 μmol/L 5, 0 - 21, 0 Direkt bilirubin 3, 7 μmol/L 0, 0 - 5, 0 C reaktív protein 3, 67 mg/L 0, 00 - 5, 00 Vérkép Fehérvérsejt 17.0 Giga/L * 4, 5 - 11, 5 Neutrofil 12, 91 Giga/L * 1, 80 - 7, 70 Limfocita 2, 98 Giga/L 1, 00 - 5, 00 Monocita 0, 54 Giga/L 0, 00 - 0, 80 Eozinofil 0, 10 Giga/L 0, 00 - 0, 45 Bazofil 0, 03 Giga/L 0, 00 - 0, 20 Neutrofil 75, 90 % * 45, 00 - 70, 00 Limfocita 19, 1 % 20, 00 - 45, 00 Monocita 4, 00 % 0, 00 - 10, 00 Eozinofil 0, 70 % 0, 00 - 4, 00 Bazofil 0, 20 % 0, 00 - 1, 00 Vörösvérsejt 5, 1 Tera/L 4, 5 - 5, 9 Hemoglobin 159 g/L 135 - 170 Hematokrit 0, 46 L/L 0, 41 - 0, 51 MCV 90, 7 fl 81, 0 - 100, 0 MCH 31, 4 pg 26, 0 - 34, 0 MCHC 346 g/L 310 - 360 Trombocita 314 Giga/L 150 - 400 MPV 10, 9 fl 9, 0 - 13, 0 RDW-SD 39, 8 fl 37, 0 - 54, 0 Vizelet általános fajsúly 1012 g/L 1005 - 1035 pH 7, 5 4, 8 - 7, 5 Fehérje Negatív Nitrit Negatív Keton Negatív Urobilinogén Normál Bilirubin Negatív Vörösvérsejt Negatív Fehérvérsejt Negatív Cukor Negatív 24 óra elteltével kontroll készült, mely szerint az értékek csökkentek és már csak 3 csillgom maradt azok az értékek is majdnem a tartományba esnek. Kontroll eredmény 24 óra elteltével: Vörösvérsejt süllyedés 3 mm/h 0 - 15 Össz.bilirubin 20, 0 μmol/L 5, 0 - 21, 0 Direkt bilirubin 3, 7 μmol/L 0, 0 - 5, 0 C reaktív protein 3, 67 mg/L 0, 00 - 5, 00 Vérkép Fehérvérsejt 13, 5 Giga/L * 4, 5 - 11, 5 Neutrofil 9, 82 Giga/L * 1, 80 - 7, 70 Limfocita 2, 98 Giga/L 1, 00 - 5, 00 Monocita 0, 54 Giga/L 0, 00 - 0, 80 Eozinofil 0, 10 Giga/L 0, 00 - 0, 45 Bazofil 0, 03 Giga/L 0, 00 - 0, 20 Neutrofil 73, 00 % * 45, 00 - 70, 00 Limfocita 22, 10 % 20, 00 - 45, 00 Monocita 4, 00 % 0, 00 - 10, 00 Eozinofil 0, 70 % 0, 00 - 4, 00 Bazofil 0, 20 % 0, 00 - 1, 00 Vörösvérsejt 5, 1 Tera/L 4, 5 - 5, 9 Hemoglobin 159 g/L 135 - 170 Hematokrit 0, 46 L/L 0, 41 - 0, 51 MCV 90, 7 fl 81, 0 - 100, 0 MCH 31, 4 pg 26, 0 - 34, 0 MCHC 346 g/L 310 - 360 Trombocita 314 Giga/L 150 - 400 MPV 10, 9 fl 9, 0 - 13, 0 RDW-SD 39, 8 fl 37, 0 - 54, 0 Vizelet általános fajsúly 1012 g/L 1005 - 1035 pH 7, 5 4, 8 - 7, 5 Fehérje Negatív Nitrit Negatív Keton Negatív Urobilinogén Normál Bilirubin Negatív Vörösvérsejt Negatív Fehérvérsejt Negatív Cukor Negatív Semmilyen kóros elváltozás nem figyelhetõ meg. Kérdésem a következő lenne, mi okozhatta az értékek emelkedését? Kell-e aggódnom? Interneten azt olvastam a fehérvérsejt emelkedését leukémia is okozhatja. Labor szerint messze nem ezek a leukémia eredményei és semmi bajom nincs, valószínűleg gyulladásom volt ami múlóba van emiatt csökkent ez értékek 24 óra után. Ön mit gondol erről? Válaszát köszönöm előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza fevérvérsejt emelkedés témában

Kedves Levélíró!

Teljesen tájékozott. A laborok, a kezdeti is gyulladásnak felel meg, a fehérvérsejtek összetétele alapján. A második valóban lecsengést mutat. Nem rosszindulatú a vérkép. Általában egyébként leukémia esetén a vörösvérsejt és trombocita szám is jelentős eltérést mutat, amik itt teljesen normálisak. Ha nem lett volna kontroll, mert a 24 óra szerintem korai, azt mondtam volna, két hét múlva nézzék meg újra. De rendben kell legyen.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2015. november 13., 18:30; Megválaszolva: 2015. november 30., 14:58
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
CLL-es beteg kezelése
Tisztelt Doktornő! 2018. januárjában krónikus lymphocytas leukaemiat diagnosztizáltak nálam. A januári laboreredményeim szerint a perifériás...
Hasi ultrahang
Tisztelt Doktornő! Kb 1 hónapja írtam levelet Önnek, hogy lezajlott nálam egy pajzsmirigy gyulladás, ami teljesen felborította a vérképem és hogy...
Vérkép eredmények
Tisztelt Dr. Ujj Zsófia Ágnes! Legutóbb írtam önnek azzal kapcsolatban, hogy vérvételen említették, hogy "sűrű a vérem állaga". Tudom, hogy...
Hepatitisz B bizonytalan lelet
Kedves Doktornő! Egy véradás alkalmával kiszűrtek, és nem adhatok a továbbiakban vért fertőző májgyulladás okán. Mutattak a következő...
Vérvételkor sűrű vér
Tisztelt Dr. Ujj Zsófia Ágnes! Korábban ételintolerancia vizsgálathoz ujjbegyből magamnak vettem le vért kora reggel, ezt megelőzően viszont nem...