Aspirin Protekt-et kell szednem kb. 14 (! ) éve, biol. műbill. ICD mellett: ila bevérzések 2 év óta!

Biol.műbillentyű (SOTE dr.Bodor 2000) ICD ritmussz. (SOTE dr. Gellér 2010) Aspirin Protekt-et szedek 2000-től.Kb. 5 éve a kézfejeim bőre alatt 2-3 cm.es lila foltok jelentek meg. Kb. 2 éve a lábaimon is hasonló, de ritkán, kisebb 1/2 - cm-es "bevérzések" jelentek meg, lilák és világos pirosak is. Lassan halványodnak, eltünnek, majd újak jönnek. Nem fáj, nem viszket, de csúnya.

Dr. Tomonkó Magdolna válasza aspirin profilaxis témában

Kedves Kérdező!

A műbillentyű és a ritmuszavar miatt egész életén át szüksége van a vér alvadékonyságának csökkentésére, ezzel számos súlyos kórképet ki lehet védeni, tehát az Ön legszorosabban vett érdeke, hogy hatásos gyógyszerelésben részesüljön.

Emellett rendszeres vérkép ellenőrzésre van szükség, és több módszer is van már, többféle gyógyszerrel is el lehet érni az Ön esetében kívánatos hatást. Azt javasolnám, beszélje meg kezelőorvosával, ha ő is jónak látja, változtassanak a gyógyszerelésen annak érdekében, hogy Önnek a lehető legkevesebb panasza legyen.

Kérdés: 2015. március 05., 23:16; Megválaszolva: 2015. március 14., 08:54
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Hematológia vérképem
A vérképemen High érték van ezeknél: asca igg eliza 27, béta2 gpi at igg cia 36, cardiolipidin ell.at igg cia 22, RF-iga, ez 60, és RF-igm 14. Mennyire...
Magvas vvt
Emelkedett vas és...
Vas értékekkel probléma
Mthfr homozygota mutáció...
Tisztelt Doktornő úr! 37 éves édesanya vagyok, van egy 6 éves fiam és egy közel 4 éves lányom, két problémamentes várandósságból. Most harmadik...