Habituális vetélés

Tisztelt Doktornő/úr! A következő kérdésem lenne, 2010-ben kihordtam és megszültem problémamentesen a kisfiamat. (még 2010-ben kiderült hashimoto-s pajzsmirigyalulműködésem van, szedek rá gyógyszert) 2011 végén kezdtünk újra próbálkozni. Azóta három vetélésem volt, mind a három első trimeszterben. Elmentem rakás vizsgálatra: teljes vérkép, vércukorterhelés, inzulinrezisztencia, gluténintolerancia/allergia, nőgyógyászom küldött hormonvizsgálatra, minden teljesen negatív. Egyedül a hematológiai vizsgálat mutatott némi pozitivitást: Antinukleáris AT, IIF gyengén pozitív és a kromatin elleni AT IIF pozitív(protrombin id: 8, 0 sec; fibrinogén 4, 48 g/l; protein S aktivitás 127, 4%) A lupust, leiden mutációt, protrombin gén (G20210A)mutációt kizárták. Emellett a vizsgált értékek: prothrombin, INR, APTI, thrombin idő, d-dimer, antotrombin, FVIII aktivitás, szabad protein S Ag, proc global, protein C aktiv, Béta2 GPI at szűrőteszt ELISA, cardiolipin at szűrőteszt ELIS, PCR prothrombin értékek teljesen jók. Édesanyámat most műtötték súlyos érelváltozás miatt és a dédnagymamám is trombózis okozta vérrögben halt meg. Nem tudom ez az érték mennyiben okozhatta a vetéléseket, és mi a további teendőnk. (férjem eredményei is teljesen jók). Ha nem elég a lelet, amit írtam, megpróbálom beszkennelni és elküldeni. Nagyon szépen köszönöm a segítségüket! Lenka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a habituális vetélés témában

Kedves Kérdező! Ha jól értem az Ön által leírt eltéréseket, legerősebben a kromatin ellenes antitesttel jött ki pozitivitás. Ez elsősorban sclerodermára jellemző, véleményem szerint ebbe az irányba kellene folytatni a kivizsgálást. Egy pozitív vizsgálat semmiképpen sem tekinthető bizonyítónak, legfeljebb a gyanút kelti fel, amit vagy megerősítik a többi vizsgálatok, vagy kizárják ezt a lehetőséget. A 3 sp abortus miatt semmiképpen se hagyják abba a kivizsgálásokat, amíg nem egyértelmű, mi okozza a problémát. Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. május 30., 08:21; Megválaszolva: 2014. május 31., 22:38
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Laboreredmények értelmezése
Tisztelt Doktornő! Az alábbi leletek értelmezésével kapcsolatban kérném a segítségét: Fvs 3,9 (4,4-11,3), limfocita 43% (25-40%), neutrofil gran...
K vitamin szedése
Kedves Ujj Zsófia Ágnes! Leiden - mutáció esetén K1(990mcg), K2(10mcg) vitamin-tartalmú étrendkiegészítő szedése nem okozhat-e problémát, a...
Vérszegénység oka
Tisztelt Doktornő! 4 éve vas értékem nagyon alacsony 3,5 emellett több érték is alacsonyabb vörösvértest 4,19 Hemoglobin 112,0 Hematokrit 0,34...
Limfocita alacsony száma
Nagy lehet a baj? 2.