Vizsgálatok vetélés után

Tisztelt Dr. Farkas Ágnes! 2020. májusában missed ab műtétem volt, 2021. februárjában elvetéltem spontán. A nőgyógyászom szerint nem szükséges kivizsgáltatni magam, egészséges vagyok (nem küldött el semmilyen vizsgálatra) , de engem megnyugtatna, ha tudnám, hogy minden rendben van. Milyen vizsgálatokat lenne érdemes megcsináltatnom? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza habituális vetélés témában

Kedves Hölgyem!

A kezelőorvosa nem követ el szakmai hibát azzal, hogy nem javasol kivizsgálást, emiatt ne aggódjon. A szabály az, hogy két, VAGY három vetélést követően kell kivizsgálást indítani. Fontos tudnia, ha magánúton szeretne egy ilyen kivizsgálást, az nagyon drága. Nem tudunk prioritási sorrendet felállítani, csak akkor, ha valakinek vagy panasza van, vagy az előzményben találunk olyan betegséget, vagy tünetet, amit célzottan ki kell vizsgálni. Mielőtt ebbe belevág, inkább kérjen másik orvostól is véleményt.

A következők vizsgálata történik ilyenkor: mindkettőjük genetikai kivizsgálása, a partner andrológiai kivizsgálása, Önnek komplett nőgyógyászati vizsgálat. Emellett Önnek kell immunológiai kivizsgálás, haematologiai kivizsgálást, komplett hormonális vizsgálatok (női ciklus, pajzsmirigy, prolaktin), cukorháztartás vizsgálata, fertőző betegségek vizsgálata. Ami meg alapvető, az a méhüregi eltérések vizsgálata, lehetőleg méhüregi tükrözéssel.

Ha bizonytalan, inkább menjen el egy másik orvoshoz is, és kérjen tanácsot, hogy valóban érdemes-e az Ön esetében ebbe belevágni.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. február 15., 09:18; Megválaszolva: 2021. február 16., 13:55
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Mi okozhatja?
Tisztelt Dr.Úr! Túl vagyok már, 3X8 hetes vetélésen. Mindhárom terhességem végén, előfordult barnás folyás majd vérzés és ehhez társult egy...
3 vetélés után
Kedves Doktornő! 3. vetélésemen vagyok túl, (első 7 hetesen, nem fejlődött, nem is volt szívhang sem. 2. spontán vetélés 5. héten, 3. 9 hetesen...
Leletelemzés
Ellenanyag pozitív
Belső méhszájon tölcsérjel