Kezelhető a lép limfóma leukópénia?

Ez év agusztusában lép limfoma leukópénia betegséget állapítottak meg. A lép mérete 138, 7 cm. A (leucocite) fehérvérsejtek száma 3, 04. Aggódom, mert semmi kezelést nem adtak még gyógyszert sem. Egyedül a puffadásra és az emésztésre szedek közben gyógyszert (Triferment) . Csak hat hónap múlva kell vissza menjek ujabb vizsgálatokra. Nagyon aggódom, mert hosszú idő és szenvedek tovább a tünetektől. Teltségérzet, puffadás, levertség, fáradékonyság. Egy-két hete kezdett fájni a nyak és a hát környékén. Mit tegyek vérjak vagy menjek el egy másik szakorvoshoz? Megértésüket köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza limfoma témában

Kedves Kérdező!

A hat hónapos kontroll arra az esetre vonatkozik, ha nincs új panasza a betegnek, illetve nem romlik az állapota.

Ha Ön úgy tapasztalja, újabb panaszai vannak, nyugodtan menjen vissza hamarabb a kontroll vizsgálatra.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2013. október 18., 21:26; Megválaszolva: 2013. október 20., 12:49
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
EBV fertőzés és lyukas fog
Tisztelt Váróczy László Doktor úr! 20 éves vagyok, egyetemista. Jelenleg programozó matematikusként tanulok s dolgozom egy egyetemen....
Limfoma T sejtes perifériás...

Tisztelt Doktor Úr!

Idén februárban 67 éves édesapámnál limfomát diagnosztizáltak. Bőrtünetekkel kezdődött a betegség, a nyakán...

Véralvadásgátló szedése
Üdvözlöm! 12 éve császármetszés után két héttel agyi infarktust kaptam. Utólag kiderültek az alábbi mutációk: MTHFR heterozigóta, Prothrombin...
Laboratóriumi lelet
Tisztelt Doktornő! Segítségét szeretném kérni a csatolt laborleletemmel kapcsolatban.Mostanában gyakran vannak extra szívveréseim, ezért elmentem...
Transzferin telítettség
Kedves Doktornő! Fél éve voltam vérvételen, ugyanilyen májenzim eltérések voltak, mint a most csatoltban (tegnapi) , de akkor még az eGFR és a...