Folyamatosan csökken a trombocitaszámom

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Évente, félévente szoktam csináltatni vérképet és ez alapján megállapítható, hogy a trombocitaszámom folyamatosan csökken. Évekkel ezelőtt még 150.000 körül volt, félévvel ezelőtt 124.000 volt és az utolsó vérvételnél már csak 109.000 volt a trombocitaszámom. Panaszom (még) nincsen, de nagyon aggaszt, hogy mi lesz ha folyamatosan fogynak a trombociták? Mit tegyek ellene? Mivel tudnám növelni, vagy legalább megállítani ezt a folyamatot? Nem szeretnék szteroidokat szedni. Az általam szedett gyógyszer esetleg hatással lehet a trombociták csökkenésére? A vérképemen még az alábbi eltérések voltak a fehérvérsejt 4, 3 G/L, Monocyta 11, 1%, Lymphocyta 1, 4 G/L, Vörösvértest 4, 1 T/L. De ezek az értékek pont a határértéknél voltak. Köszönöm válaszát.

Dr. Tomonkó Magdolna válasza alacsony trombocita szám témában

Kedves Kérdező!

A trombocitaszám csökkenés okát kellene kideríteni, ettől függ, hogy mi a teendő. A Coaxil tájékoztatóját érdemes végigolvasni. Ha írják a tr szám csökkenést, mint lehetséges mellékhatást, akkor tekinthető ez igazoltnak, ha a gyógyszer elhagyása után spontán megindul a tr számának növekedése.

Egyébként részletes hematológiai és immunológiai kivizsgálás szükséges.

Üdv: dr Tomonkó Magdolan

Kérdés: 2013. január 03., 09:06 ;Megválaszolva: 2013. január 04., 00:12
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
mit jelent?
Tisztelt Doktor. Ultrahangon voltam....mindenem jó, egyedül a májnál van írva., hogy nem nagyobb, echodús szerkezetű. Mit jelent ez? A thrombocyta...
Bőr alatti tumor, és alacsony...
A házi orvosom teljes kivizsgálásra küldött, mert folyamatosan szédültem, illetve elég rég óta folyton fájt a fejem is...legtöbb esetben migrén...
Vas,ferritin
Kék folt a lábszáron
Magvas vvt