• Vérkép értékelése magas monocita szám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! Azzal a kéréssel fordulok Önhöz,hogy legyen kedves véleményt mondani a laboreredményeimről.3hete végezték el,a kérésemre,a háziorvosomtól kértem beutalót.Panaszom nem volt,csupán évek óta nem voltam vérvételen,és érdekelt a vérképem,szerencsére nem igen szoktam betegeskedni.csupán egy megfázásos betegségem volt szeptember körül. A vérképem eredményei: Wbc 4-10 7.3 RBC 4.6-6.2, 5.5 HGB 140-170, 162 HCT 0.4-0.54 0.46 MCV 80-99, 84 MCHC 310-370 352 MCH 27-35, 30 PLT 150-455 230 RDW-SD 37-51, 38 MPV 8-13, 10 NEUT 40-74, 51 LYMPH 19-48 32 MONO 3.4-9, 10.3 * EO 0.1-7, 5.5 BASO 0.1-1.5, 0.8 NEUT ABSZ. 2-7 3.74 LYMPH. ABSZ 0-3.4 2.36 mONO ABSZ 0-0.9 0.75 EO ABSZ 0-0.7 0.4 BASO ABSZ 0-0.2 0.06 Vvt süllyedés sebessége 5-18 3 Vizelet kreatinin 3540-24600 3997 Albumin Kreatinin 1 mg/mmol Mikroalbumin 4 <20 Glükóz 4.1-5.9 5.4 Karbanid 1.7-8.3 5.6 Kreatinin 59-104, 72 Húgysav 202-416 233 Összkoleszterin 4 <52 HDL koleszterin 1.49 >1.45 Triglicerid 0.63 <2.26 GOT(ASAT) 22 <40 GPT(ALAT) 23 <41 GGT 8-61, 23 Totál billirubin 7 <17 Alkolikus foszfatáz 153<270 LDH 344 < 480 TSH 0.27-4.2 2.18 Ezeket az adatokat nézték.Két eredményem tért el,az egyik a VVt süllyedés sebessége,ami a leletemen meg sem volt csillagozva,az háziorvosom azt mondta addig örüljek amíg a minimumot se éri el,mert akkor nincs semmilyen gyulladás a szervezetemben.De a legtöbb helyen amit láttam 15 vagy 20 alatti érték a jó. A másik pedig a monocita ami épphogy egy picit emelkedett,amire azt mondta a háziorvosom,hogy ne foglalkozzak vele,mert sok embernek magasabb,ne törődjek vele,és,hogy jók lettek az eredményeim nagyon. Kérdezném a Dr Úrtól/Dr Nőtől,hogy Ön is így gondolja-e ezt,mert elég hipochonder vagyok és nem szeretnék feleslegesen aggódni,ha tényleg minden rendben van. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel. Attila

        WEBBeteg szakértő válasza a vérkép témában

        Kedves Attila! Szerintem se aggódjon, az Ön értékei teljesen jók. Kis eltéréseket nem tekinünk kórosnak, mert ezeket okozhatja az aznapi fizikai állapot, vagy a számítástechnikai rendszer pontatlansága is.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 11., 21:14; Megválaszolva: 2011. december 13., 00:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés