• Lágy széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő/úr! Úgy érzem az emésztésemmel vannak gondok.Ez az első hogy ilyen problémám van, ami tart már pár hónapja, néha tünetmentes.elkaptam egy hasmenéses hányásost vírust.ami tartott 3 hétig. egyszer hánytam utána csak vizes hasmenés 4 napig utána lágy széklet de hányingerem rossz közérzetem minden nap volt. 3 hét után ez elmúlt akkor hagytam abba a csapvíz ivást és a sok zsömle kifli evést. normális is a széklet néha de visszatért a lágy széklet, világos barna színű, nem híg vizes. de nem is normális állagú. ritkán csip is a széklet. Sose hánytam zöldet és nem is székeltem olyat. Hasmenés előtt begörcsöl a hasam és általában evés után és reggel..nem tudom mit ehetek meg és mit nem úgy érzem hogy a tejtermékek nem tesznek jót, de nem mindig.Nagyon sok zsemlét és kiflit ettem elég sokáig ,többet mint főtt ételt,lehet az puffasztott.Egy ideje már csak barna kenyeret eszem, azóta nem olyan sűrűek a panaszok,de még mindig van napi 2szer 3 szor hasgörcs és széklet ürítés a mennyisége annak megfelelő amennyit ettem. Nagyon kevés folyadékot iszom sajnos.de próbálok többet inni. A másik amit megfigyeltem amikor nem ittam meg a csapvizet csak szénsavmentes ásványvizet a hányinger és a rosszullétek teljesen elmúltak. Amikor megfájdul a hasam akkor a közérzetem is romlik egyik pillanatról a másikra. amikor elvégzem a dolgom egyből jobban leszek.Az utolsó fontos dolog, néha van olyan hogy a hasam olyan lesz mint egy lufi a hasam felül kemény lesz mint ha felfújódnék.bélgáz lenne? vagy akkor nem emészt a gyomrom? baj lehet hogy sokat ülök? ez a dolog nem minden napos de ha van az kellemetlen feszülős érzés de lassan elmúlik.Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Plósz János válasza a haspuffadás, székelési zavar témában

        A hosszas ülés mindenképp rosszat tesz a bélmotilitásnak, valamint a gáttájéknak is. Javaslom, minden nap mozogjon legalább 30 percet intenzíven. Bélpanaszait okozhatja un. postinfectios irritábilis bél szindróma, ezt azt jelenti, hogy a bélhurut után fokozott érzékenység illetve bélmotilitás-zavar máradt vissza. Ennek mihamarabbi megszűnése pre- és probiotikumok fogyasztásától (Progastro825 vagy Protexin), a gyakori, rendszeres, nyugodt kis étkezésektől várható. Gyógyszeresen a Dicetel tabletta szedése segíthet.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 18., 10:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 11:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr, az első kérdésem az lenne, hogy a frissen kapott keményítő terhelés eredményét Ön milyennek véli? ( Vércukor terhelés: 0perc-- 5.0mmol/L, 30p--5.9, 60p --4.7 90p--4,7, 120p-4,4.) Azt olvastam Önöknél, hogy...
        2011-ben kezdődött, mellkasi fájdalom, jobb váll fájdalma, hőemelkedés ( 36,6 állandó stabil helyett 36,8 és 37,5 között ingadozik), lapockafájdalom, vándorló hátfájdalom, vándorló hasi fájdalom, torokfájás, hasmenés, székletváltozás...
        Tisztelt Doktor Úr! Csatoltam a fiam vérvétel és laktózérzékenységről szóló leleteit. Kérem segítségét,mert sajnos azt látom, hogy amikor nem eszik tejes dolgokat akkor is puffad és görcsöl a hasa. Próbálok neki kiváltani mindent a...
        Tisztelt Doktorúr! 26 éves fiú vagyok. Mindig stabil 36,6 fok volt a testhőm, csak akkor változott hogyha betegvoltam. De 2012 óta változott valami. A székelés rendszertelenné vált, azóta a híg, szinte hasmenésszerű széklet váltogatja a...
        Tisztelt Szigeti Nóra doktornő! Tisztelettel elnézését kérem levelem zavarásával, de egy számomra fontos problémával fordulok a doktornőhöz. Múlt hét előtti vasárnap (november 15-én)10 nappal ezelőtt vacsorára ettem egy pékségben...
        Tisztelt Doktor Úr! A panaszaim 4-5 napja kezdődtek. Az irodában ülve hirtelen rámjött a székelési inger, és a szokottnál lágyabb székletem volt. Ezzel együtt elkezdett erősen fájni a hátam, középtájon. A székletem azóta egy kicsit...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés