Lágy széklet

Tisztelt doktor nő/úr! Úgy érzem az emésztésemmel vannak gondok.Ez az első hogy ilyen problémám van, ami tart már pár hónapja, néha tünetmentes.elkaptam egy hasmenéses hányásost vírust.ami tartott 3 hétig. egyszer hánytam utána csak vizes hasmenés 4 napig utána lágy széklet de hányingerem rossz közérzetem minden nap volt. 3 hét után ez elmúlt akkor hagytam abba a csapvíz ivást és a sok zsömle kifli evést. normális is a széklet néha de visszatért a lágy széklet, világos barna színű, nem híg vizes. de nem is normális állagú. ritkán csip is a széklet. Sose hánytam zöldet és nem is székeltem olyat. Hasmenés előtt begörcsöl a hasam és általában evés után és reggel..nem tudom mit ehetek meg és mit nem úgy érzem hogy a tejtermékek nem tesznek jót, de nem mindig.Nagyon sok zsemlét és kiflit ettem elég sokáig, többet mint főtt ételt, lehet az puffasztott.Egy ideje már csak barna kenyeret eszem, azóta nem olyan sűrűek a panaszok, de még mindig van napi 2szer 3 szor hasgörcs és széklet ürítés a mennyisége annak megfelelő amennyit ettem. Nagyon kevés folyadékot iszom sajnos.de próbálok többet inni. A másik amit megfigyeltem amikor nem ittam meg a csapvizet csak szénsavmentes ásványvizet a hányinger és a rosszullétek teljesen elmúltak. Amikor megfájdul a hasam akkor a közérzetem is romlik egyik pillanatról a másikra. amikor elvégzem a dolgom egyből jobban leszek. Az utolsó fontos dolog, néha van olyan hogy a hasam olyan lesz mint egy lufi a hasam felül kemény lesz mint ha felfújódnék.bélgáz lenne? vagy akkor nem emészt a gyomrom? baj lehet hogy sokat ülök? ez a dolog nem minden napos de ha van az kellemetlen feszülős érzés de lassan elmúlik.Válaszát előre is köszönöm

Dr. Plósz János válasza haspuffadás témában

A hosszas ülés mindenképp rosszat tesz a bélmotilitásnak, valamint a gáttájéknak is. Javaslom, minden nap mozogjon legalább 30 percet intenzíven. Bélpanaszait okozhatja un. postinfectios irritábilis bél szindróma, ezt azt jelenti, hogy a bélhurut után fokozott érzékenység illetve bélmotilitás-zavar máradt vissza. Ennek mihamarabbi megszűnése pre- és probiotikumok fogyasztásától (Progastro825 vagy Protexin) , a gyakori, rendszeres, nyugodt kis étkezésektől várható. Gyógyszeresen a Dicetel tabletta szedése segíthet.

Kérdés: 2011. augusztus 18., 10:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 11:54
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Haspuffadás Székelés után
Kedves Doktor úr Panaszaim több mint félve fent állnak.Székelés utáni nagyon erős haspuffadással kezdődött de ez mindig helyre is állt 1-2 óra...
Haspuffadás
Tisztelt Doktor úr, az első kérdésem az lenne, hogy a frissen kapott keményítő terhelés eredményét Ön milyennek véli? (Vércukor terhelés:...
Bélbajok talán?
Tisztelt Doktor Úr! A panaszaim 4-5 napja kezdődtek. Az irodában ülve hirtelen rámjött a székelési inger, és a szokottnál lágyabb székletem...
Haspuffadás
Tisztelt Doktor Úr! 2 hónappal ezelőtt szívinfarktusom volt. Azóta ezeket a gyógyszereket szedem: Xeter, Concor Cor, Efient, Astrix, Tritace...
Hasi fájdalom.
Tisztelt doktor úr. 30 éves férfi vagyok. Problémáim kb 4-5 hónapja kezdődtek, azóta rövidebb-hosszabb ideig jelentkeznek.Szinte állandó...