Laktulóz H2 teszt

Jó napot kívánok. Laktulóz H2 kilégzéses tesztem ismételten pozitív lett, úgy hogy előtte 2 hétig szedtem a napi 2x2 Normixot. A Normix beszedése után két hétig szünetet tartottam, kaptam róla tájékoztatót hogy milyen dolgokat kell betartani a vizsgálat előtt közvetlenül, amiket szigorúan be is tartottam. Még 4-5 hónappal ezelőtt vérvételből megállapították nálam, hogy Laktózintoleráns vagyok, de azt is mondták, hogy ez csak a hajlamot mutatja ki ezért szeretném elvégezni a kilégzéses tesztet meg azért is mert a támogatás csak a kilégzéses teszt után kapható. Ha laktulóz negatív lenne végre csak utána mehetnék a laktóz vizsgálatra. Azt mondták hogy másik antibiotikumot szedjek. Szeretném megkérdezni, hogy milyen antibiotikumot szedjek két hétig? És milyen probiotikumot szedjek mellette két hétig? A vérvétel alapján Laktózintoleráns CC vagyok ami a tájékoztató alapján a legsúlyosabb. Még sem állítható ki az igazolás a támogatáshoz, csak a kilégzéses teszt után?

Dr. Plósz János válasza laktóz intolerancia témában

Mivel SIBO esetén nem tudjuk, milyen baktériumok túlnövekedése okozza a problémát, az antibiotikum-választás tapasztalati jellegű (Normix után én Sumetrolimot és Ciprofloxacint szoktam megpróbálni legalább 7 napig, majd az antibiotikum után probiotikumot: LL1500 vagy VSL#3 nevű készítményt).

A laktóz intolerancia genetikai teszt azt mutatja, hogy valamikor az élet folyamán (jó eséllyel pubertás környékén) ki fog alakulni a laktóz-intolerancia, de a pillanatnyi állapotról nem ad képet, erre a laktózzal végzett H2 kilégzési teszt alkalmas (ez azonban csak akkor informatív, ha a laktulózzal végzett teszt negatív).

Kérdés: 2022. március 07., 09:23 ;Megválaszolva: 2022. március 07., 12:28
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Laktáz enzim allergia?
Tisztelt Doktornő! Olyan problémám lenne hogy a Barátnőm 19 éves és tavaly szeptemberben megállapították nála a Laktóz érzékenységet azóta...
Hidrogen teszt
Tisztelt Doktor Ur! Mai napon vegeztem a Hidrogen kifuvasos tesztet. a 90. percben az addigi 10-10-9-9 ppm ertekrol 155 ppm, majd a 100. percben 128 ppm -re...
Mitől vanmak a gyomorpanaszaim?
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta húzódó gyomorpanaszaim vannak, amik többféle formában jönnek elő. A jelenlegi tüneteim: Puffadás, lepedékes nyelv...
Puffadás és orrdugulás...
Kedves Doktor Úr! Az iránymutatását szeretném kérni, hogy egyáltalán milyen szakrendelés felé induljak problémá (i) mmal? Már jópár éve...
Gyomorfájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Egy hete bal oldali alhasi fájdalmaim kezdődtek a menstruációm elmúlását követő héten.Akkor még azt hittem hogy csak a...