Milyen hasi problémára utalhat?

Jó napot! 4 hete kezdődött jobb oldalt hasamban/oldalamban enyhe fájdalom ami néha a bal oldalra is át terjed, de nem zavaró a minden napjaimban, edzeni is képes voltam illetve napi pár kilométer biciklizés is gond nélkül megy. Ami zavaró, hogy hangosan korog a hasam. Illetve puffadás és teltség érzés már pár falat étel utan is. A székletem teljesen normális, nincs hányingerem se lázam. Előzményhez hozzátartozik , hogy pszichés panaszok miatt 1-2 hétig napi 1-2 alkalommal ettem relatíve nagyon keveset, viszont majdnem napi 2 tábla csokoládét megettem. Előtte nagyon sokat ettem. Orvosnál még nem jártam, mert rettegek, hogy nagyobb bajom van, illetve a hangos has korgáson és az enyhe nyomás/fájdalom érzésen kívűl semmilyen komolyabb panaszom nincs. Mire gondoljak és mit tanácsol? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza IBS témában

A leírt panaszok miatt nyugtalankodnia nem kell. Oka valószínűleg lezajlott gyomor-bélhurut vagy diétahiba okozta fokozott irritabilitás és/vagy bélflóra-eltérés. Érdemes gyakori, rendszeres, nyugodt kis étkezéseket tartani, mozogni rendszeresen, intenzíven, probiotikumot használni pár hétig. Gyógyszeresen Meteospasmyl vagy Duspatalin tabl. panaszvezérelt használata segíthet.

Kérdés: 2020. december 13., 12:27; Megválaszolva: 2020. december 13., 21:05
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Hisztamin intolerancia
Tisztelt doktor Úr! Tartós pufadásom kivizsgálása során szinte minden leletem negatív volt (tükrözés, hasi uh stb) . Saját kérésemre DAO enzim...
Kiértékelés
Üdvözlöm. Régóta tartó hasfájással és puffadással küzdök. Voltam több vizsgálaton, gyomor (negatív) és vastagbéltükrözés Sibo gyanúját...
Jobb oldali szétsugárzó hasi...
Tiszteletem! A problémám a következő: Kezdődő sérvet találtak nálam, a jobb és a bal oldalon is. Azután, kb négy hónapja, a köldököm...
Ételintolerancia eredmény
Tisztelt Doktor Úr! 4 éve szülés óta estére nagyon nagy lesz a hasam. Ha pl: nem eszek hetekig kenyeret, tésztát, sütit... akkor ez a puffadás pár...