Lágyéksérv?

Tisztelt Doktorúr! Egyik nap reggel székrekedéskor nagyon nagyon erősen nyomtam hogy siessek és le ne késsem a buszt. Éreztem egy "szakadásérzést" végbéltájékon amitől az erőlködés akaratlanul is abbamaradt. Nagyon megijedtem, azt hittem hogy a végbélizmom teljesen elszakadt akkora volt az érzés. De a végbélizmaim működőképesnek bizonyultak, és utánna csak egy tompa herefájdalom maradt vissza. Majd egyik napról a másikra elkezdett fájni az oldalam köldöktől balra majd az szépen leterjedt egészen a bal herémig. Egyre lentebb fájt, fájt a péniszem töve, a combhajlatom majd a bal herémnél állt meg a dolog. Azóta általában az oldalam és a bal herém fáj. Az első napokban nagyon fájt, lehajolni is alig tudtam majd enyhült. Sőt azon a héten volt egy erős bélgörcseim is, puffadásom. A herefájdalom hol előjön hol nem, általában hosszabb állás után kijön, de ha megpihenek, fekszek akkor elmúlik. De mostmár szinte állandó hogy tompa fájdalom van az oldalamban illetve a bal herém vagy a bal herém tövénél szúró, égő fájdalom vagy tompa fájdalom jelentkezik. Ez az állapot már több hete fennáll, február 24.-én jelentkezett először. Elsőnek még semmit nem vettem észre, de mostmár látszik mintha puffadt lenne a herezacskóm. Szóval én azt mondanám magamra hogy heresérvem van... itt egy kép, amin nem látszik jól, de élőben látszana hogy valami nem stimmel: Szóval amiket a neten olvastam alaphangon lágyéksérv és heresérv a gyanúm. 26 éves életkor és a vékony testalkat rendszeres állómunkával bizony hajalmosító tényező. Voltam urológián, de ott simán rávágták hogy varicocele mindenféle ultrahang meg hasonlók nélkül. Elmentem hasi ultrahangra, az teljesen negatívnak bizonyult. Mert nekem az a gyanúm hogy a varicocele és a sérv egyszerre jött ki. Apropó, tiszta sor lenne de itt jön képbe a gastroenteológia. 2011 óta megváltoztak a székelési szokásaim. Hol hasmenés, hol normál, teljesen véletlenszerűen és olyan ételek amik eddig nem okoztak gondot rendre gondot okoznak. Folyamatos a puffadásom és a bélgázosságom. Igen, annyi év óta. IBS szindrómára, ételallergiára gondoltam ezért a gastro. Szóval sérv és bélgondok is lehetnek. Mert pl mikor jön egy keményebb széklet régebben akkor fájt a hátam előjelként, sőt volt komoly fájdalom is csak pár másodpercig tartott tehát valami odabent tutira nem stimmelt. Sőt most a bélmozgásokat mintha a herémben is érezném... A kérdésem az hogy mitévő legyek? Gyári munkásként sem táppénzre, sem szabadságra nem nagyon mehetek. Még elmegyek egy másik urológushoz meg a gastroenteológiára is van időpontom. Tehát mégegyszer gyorsan röviden: - székeléskori szakadásérzés - herefájdalom, zacskó megnagyobbodás - puffadás, szanaszét sugárzó fájdalommal - leggyakrabban bal oldalon köldökmagasságban tompa fájdalom és a bal combhajlatban fájdalom, de néha a jobb combhajlatban is fájdalom - bal bordaív alatti fájdalom - most az utóbbi héten már hajoláskor mikor préselve van a has akkor is furcsa diszkomfort érzés, fullasztó érzés De Ön szerint mi lehet a bajom? Válaszát előre is köszönöm! Sent with MailTrack

Dr. Plósz János válasza sérv témában

lágyék- illetve heresérv minden további nélkül előfordulhat. Ha a sérv már kialakult vékonybél- illetve vastagbél részek juthatnak a sérvbe, melyek ekkor leszorítás alá kerülnek, fájdalmat, passzázs-zavart okozva. A több éve meglévő panaszok hátterében jó eséllyel irritabilis bél szindróma állhat. Irritábilis bél szindrómában a bél kóros motilitása, a bélflóra megváltozása illetve a bél beidegzésének kóros volta okozza a panaszokat. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, pre- és probiotikum legalább 1 hónapos, akár kombinált használata, rendszeres testmozgás, a stresz megfelelő feldolgozása.

Kérdés: 2016. március 29., 19:45; Megválaszolva: 2016. március 29., 20:39
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Hasi fájdalom konstans
Üdvözletem! Segitséget szeretnék kérni, Ön mit gondol. Harmadik napja lesz, hogy fáj a hasam, gyakorlatilag konstans. Hétfő este megmaradt gyors...
Bal bordánál fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! 2022.05.26 án belélegeztem a torkomba egy nyárfa pihét, még délután is éreztem, nagyon erősen köhögtem, hogy elmúljon a...
Hasmenés, vírus fertőzés
Tisztelt Doktor Úr! Összefoglalom a történteket. A történet végére írom a jelenlegi helyzetet. Egy héttel ezelőtt véres volt a wc papír (05.01)...
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Ebben az előzményben javasolta a vastagbéltükrözést, de nem sürgetően. Hány évesen ajánlott először? A puffadás szokott...
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Ez volt az előzmény kérdésem. 05 09 én két székletem volt az egyiken volt egy vilagos piros folyékony dolog lehet hogy véres...