• IBS szindróma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr! 26 éves fiú vagyok. Mindig stabil 36, 6 fok volt a testhőm, csak akkor változott hogyha betegvoltam. De 2012 óta változott valami. A székelés rendszertelenné vált, azóta a híg, szinte hasmenésszerű széklet váltogatja a normál székletet illetve állandóvá vált a hőemelkedés is. 36, 8 és 37, 5 között változik a testhőmérsékletem is. Persze fáradékonyabb vagyok és életkoromhoz és magasságomhoz képest nagyon sovány is, 185 centi magas, 58 kg vagyok. A székelési szokások változása és a hőemelkedés mellett hátfájásom is volt. A háziorvos tüdőgyulladásra gyanakodott, de miután a röntgen negatív lett góckutatásra is küldött. Vérvétel, fogorvos, fül-orr gégészet, hasi ultrahang mind negatív lett. Azt mondta hogy biztos elállítódott a biológiai órám és abbamaradt a dolog kivizsgálása. Azóta maradt az hogy nagyon gyakori puffadás, hasmenés, de ha netalántán normális „kemény” lenne a székletem akkor néha erős fájdalom, de gyakrabban csak tompa hátfájás jelentkezik székelés előtt. Sőt egyre több étel váltja ki a hasmenést ami régebben soha semmi gondot nem okozott. Pl a hasábburgonya, konzerves kukorica, vöröshagyma is ilyen lett mostmár. A kukorica vagy az olajos magvak majdhogynem úgy néz ki hogy emésztetlenül átjönnek rajtam. Az ingadozó rejtélyes hőemelkedés és a változó széklet azóta is megvan. A kérdésem az hogy ezek mitől lehetnek és milyen irányban induljak el? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a IBS témában

        A kukorica illetve az olajos magvak, ha nincsenek alaposan összerágva, mindenkiből ilyen formában távoznak. Első körben legalább 1 hónapos kombinált pre- és probiotikum kúrát javasolnék. Ha ez nem oldja meg a problémát, érdemes lehet részletes gastroent. átvizsgálást végeztetni (lisztérzékenység, vékonybél bakteriális kontamináció, felszívódási zavar irányba).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2015. december 13., 23:03; Megválaszolva: 2015. december 14., 17:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr. már korábban is írtam. Azóta gyomortükrözésen volta. REflux és epés refleux lett megállapítva. Most az alhasam fáj, görcsölget. Ez is szokott stresszesebb időszakban, és most vizsgaidőszak van. Vérvételen voltam,...
        Tisztelt Doktor Nő! Évek óta refluxxal is küzdök. Vékony testalkatú nő vagyok. Nagyon sokszor érzem a hasamban az aorta lüktetését erősen. Volt már több hasi ultrahangom, mind negatív volt. Sokszor van hasfájdalmam, de elég stresszes az...
        Kedves Doktor úr Panaszaim több mint félve fent állnak.Székelés utáni nagyon erős haspuffadással kezdődött de ez mindig helyre is állt 1-2 óra alatt gyógyszer nélkül. De egy nagyon erős haspuffadás alkalmával elmentem futni, nagyon nem...
        Tisztelt Doktor úr, az első kérdésem az lenne, hogy a frissen kapott keményítő terhelés eredményét Ön milyennek véli? ( Vércukor terhelés: 0perc-- 5.0mmol/L, 30p--5.9, 60p --4.7 90p--4, 7, 120p-4, 4.) Azt olvastam Önöknél, hogy...
        2011-ben kezdődött, mellkasi fájdalom, jobb váll fájdalma, hőemelkedés ( 36, 6 állandó stabil helyett 36, 8 és 37, 5 között ingadozik), lapockafájdalom, vándorló hátfájdalom, vándorló hasi fájdalom, torokfájás, hasmenés,...
        Tisztelt Doktor Úr! Csatoltam a fiam vérvétel és laktózérzékenységről szóló leleteit. Kérem segítségét, mert sajnos azt látom, hogy amikor nem eszik tejes dolgokat akkor is puffad és görcsöl a hasa. Próbálok neki kiváltani mindent a...