Laktáz enzim allergia?

Tisztelt Doktornő! Olyan problémám lenne hogy a Barátnőm 19 éves és tavaly szeptemberben megállapították nála a Laktóz érzékenységet azóta volt még egy vizsgálaton és véglegesen az maradt élete végéig. Ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem hogy az orvos ajánlotta a Lactase nevű gyógyszert amit szedjen ha esetleg olyat eszik, de attól hasmenés, hányás, szédülés tünetek jelentkeztek ezért abba hagyta és mikor visszament ajánlottak neki egy másikat a Lactase Comfort-ot ami cseppformájában van és attól ugyanúgy jelentkeznek a Laktózérzékenység tünetei mintha be sem szedte volna, most mi gondoltuk hogy akkor megpróbálunk még egyet Jutavit Laktáz enzim 5000 FCCU gyógyszert és ettöl is előjött a hasmenés, hányás, rosszullét, szédülés. Lehetséges az hogy másra is érzékeny lenne? vagy lehet-e az hogy a Laktáz enzimre valaki érzékeny? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza laktóz intolerancia témában

kedves Kérdező!

Nem hinném, hogy magára az enzimre, inkább a készítmények egyéb összetevőjére lehet érzékeny. Azt javasolom, hogy inkább maradjanak a laktózmentes tejtermékeknél.

Kérdés: 2015. május 09., 22:49; Megválaszolva: 2015. május 10., 12:41
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Hidrogen teszt
Tisztelt Doktor Ur! Mai napon vegeztem a Hidrogen kifuvasos tesztet. a 90. percben az addigi 10-10-9-9 ppm ertekrol 155 ppm, majd a 100. percben 128 ppm -re...
M2PK positive, Colitis Ulcerosa
Tisztelt Doktor Úr! 2012. évben, véres-nyákos széklet miatt végzett teljes colonoskopia után a lelet szerint a „colon ny.h. végig ép, a haustratio...
SIBO, bélhangok
Tisztelt doktor úr! Tavasszal széklet elasztáz teszttel kiderült, hogy a hasnyálmirigyem nem termel elég enzimet (a 200-as referenciaérték helyett 180...
Puffadás, hasfájás, változó...
Jó napot! Egy számomra elég furcsa problémám van már lassan 7éve, voltam pár kivizsgáláson de mivel eltérő panaszaim vannak így évek kellettek...
Hisztamin intolerancia
Tisztelt doktor Úr! Tartós pufadásom kivizsgálása során szinte minden leletem negatív volt (tükrözés, hasi uh stb) . Saját kérésemre DAO enzim...