Székletvér teszt

Tisztelt Doktor úr! 47 éves férfi vagyok, már vagy 20 éve bajlódok emésztési gondokkal, alapos kivizsgálásaim voltak eddig is, de negatív eredménnyel zárultak mindig, így maradt az idegi alapú gyomor és az Ibs. Múlt héten végeztem itthon egy székletvér tesztet, ami pozitív lett, ugyan a tesztkazettát kibontottam 3 nappal a vizsgálat előtt, és a széklet is érintkezett a wc kagylóval véletlenül (víz, pisi) , amit állítólag nem szabadna. Aznap reggel az ínyem is vérzett egy kicsit, és előtte pár nappal fejeztem be egy normix kúrát. A kérdésem az lenne, hogy ezek befolyásolhatták a végeredményt, a normix után kellett e volna várni, ha igen, hány napot, és hogy egyáltalán alkalmasak e ezek a tesztek a diagnózis felállításához, legalábbis vér tekintetében, ami szabad szemmel sosem látható. Van némi aranyerem is, ami hol érzékenyebb, hol nem. Eléggé el vagyok keseredve az állandó savasság, puffadások, bélkorgások, széklet problémák (hol ilyen, hol olyan) végett, főleg, hogy semmit nem találnak (UH, labor, fizikális vizsgálat, tükrözés, stb.) . Nagyon szépen köszönöm megtisztelő válaszát. Üdv.: Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza IBS, Széklet, Székletvér Önellenőrző Teszt témában

Sajnos a széklet-vér tesztek diagnosztikai értéke nagyon alacsony (az ínyvérzés, az aranyeresség azonnal pozitívvá teheti, de akár egy tabletta aszpiris bevétele is) .

Tünetei tényleg IBS-nek felelnek meg. Javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, rendszeres, intenzív testmozgás, a stressz megfelelő feldolgozása, pre- és probiotikumok legalább 1 hónapos, kúraszerű használata. Gyógyszeresen a Duspatalin tabl. szedése próbálható meg 2x1 dózisban.

Kérdés: 2014. december 08., 10:24; Megválaszolva: 2014. december 08., 20:33
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Szükséges Rostbevitel
Tisztelt Doktor Úr! Abban kérem segítségét, hogy valósak e azok az interneten található információk miszerint a normális bélműködéshez és...
Miért vagyok rosszul a tojástól?
Tisztelt Doktor Úr! Huszonhárom éves sportoló vagyok. Heti rendszereséggel reggeliztem tojásrántottát egész pályafutásom alatt és soha nem okozott...
SIBO vagy sem?
Tisztelt Dr Plósz János! Laktuloz kilégzésem eredménye: 40percig 0, 60-nál 21, 80-nál 24, 100-nál 31, 120-nál és 140-nél pedig 34. Az orvos nem...
Milyen hasi problémára utalhat?
Jó napot! 4 hete kezdődött jobb oldalt hasamban/oldalamban enyhe fájdalom ami néha a bal oldalra is át terjed, de nem zavaró a minden napjaimban...
Bal oldali alhasi fájdalom
Kedves Doktor Úr. már korábban is írtam. Azóta gyomortükrözésen volta. REflux és epés refleux lett megállapítva. Most az alhasam fáj...