Összetett probléma.

Tisztelt Doktor Nő/Úr! November közepén volt 4 napos hasmenésem. Elég gyakran volt ingerem, de sokszor semmi sem távozott már a végén csak egy kevés nyákos anyag. A hasmenés ideje alatt teát, vízett, illetve kekszet és főtt burgonyát ettem, ennek ellenére a hasam folyamatosan kemény, felfúvódott volt. Mivel a hasmenés elmultát követően sem hagyott abba a puffadás elmntem a háziorvosomhoz, aki Normixot és Dicetelt írt fel. Közben persze szedtem Reniet, Espumisant, Normafloret. Mivel a panaszok a orvosságok beszedése után sem múltak beutalt a belgyógyászatra. A belgyógyászaton vérvétel, EKG, hasi UH és hasi röntgent csináltak. Minden negatív lett, egyedül a bal vesén a parenchymában találtak egy 1 cm-es cystat, amire azt mondták, hogy azzal nem kell foglalkozni. Ugyan kérdezgették, hogy a vesémmel nincs -e probléma és én mondtam, hogy nincs, de utólag gondolkodtam, hogy már többször előfordult, hogy a bal vese tájékon becsípődés szerű fájdalmat éreztem, de mindig azt gondoltam, hogy rosszz mozdulatra, tényleg becsípődött ott valami. Ja és persze közben a puffadás és a bal bordaív alatti feszítő érzés továbbra is megvan, amire egyenlőre csak savlekötőt kaptam. Már teljesen be vagyok rezelve, mert nem igazán tudnak semmit sem mondani. Tényleg ezzel a cystával nem kell törődni, illetve a két panasz között lehet-e esetleg összefüggés? Hova forduljak? Már teljesen bizonytalan vagyok.

Dr. Plósz János válasza veseciszta témában

A vesecysta tényleg teljesen ártatlan dolog, nincs kapcsolata sem a puffadásos panaszokkal, sem a becsípődéses jellegű fájdalommal. A puffadás és a hasi diszkomfortérzés hátterében jó eséllyel un. irritábilis bél szindróma állhat. Ez gyakran kezdődik fertőzéses gyomor-bélhurutot követően, mint az Ön esetében is. Ezen kórképben a bél megváltozott motilitása illetve beidegzése játszhat szerepel, általában az elvégzett vizsgálatokkal nem tudunk kórosat kimutatni. Javulás a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezésektől, pre- és probiotikum kúraszerű használatától, rendszeres testmozgástól, bő folyadék- és rostfogyasztástól várható. A Dicetel szedése 2x2 napi dózisban szintén segíthet.

Kérdés: 2011. december 10., 21:15; Megválaszolva: 2011. december 13., 13:20
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Hasmenés, vírus fertőzés
Tisztelt Doktor Úr! Összefoglalom a történteket. A történet végére írom a jelenlegi helyzetet. Egy héttel ezelőtt véres volt a wc papír (05.01)...
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Ebben az előzményben javasolta a vastagbéltükrözést, de nem sürgetően. Hány évesen ajánlott először? A puffadás szokott...
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Ez volt az előzmény kérdésem. 05 09 én két székletem volt az egyiken volt egy vilagos piros folyékony dolog lehet hogy véres...
Inzulinrezisztencia
Tisztelt Doktorúr! Már több éve, hogy IR-re kezelnek napi 2000 mg Adimet XR-t szedek. Ill. a pajzsmirigy mükodéssel is vannak gondok. Bár a...
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Többször kérdeztem már Öntől, köszönöm az eddigi válaszait. Egy héttel ezelőtt véres volt a wc papír (05.01) egy...