Multi-cystás vese

Tisztelt Doktornő/Doktorúr, Multi-cystás vesebetegséggel szedhetek porcerősítő készítményt (Glükozamin+Kondroitin+MSM) három hónapos ntervallumban? Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel

Dr. Tomonkó Magdolna válasza veseciszta témában

Kedves Kérdező!

A polycystás vesebetegség önmagában nem zárja ki a porcerősítő gyógyszer alkalmazását, de a vese működőképességének pontos ismerete szükséges a gyógyszer szedésének megkezdése előtt. Ezt laborvizsgálattal lehet megállapítani.

Kérje kezelőorvosát, hogy a vesefunkciós vizsgálatokat végeztesse el Önnél, ennek eredményétől függ, hogy milyen adagban és mennyi ideig szedheti a porcerősítőt.

Kérdés: 2011. augusztus 13., 07:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 08:41
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Ciszta a vesében
30 hetes kismama vagyok, a mai ultrahangon azt mondta 2 főorvos is hogy a magzat egyik veséje nagyobb ciszta van benne- ez mekkora baj? debrecenbe küldteg...
Cystosus képlet a vesében
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb.3 hete erős, jobb oldali vesegörccsel kerestem fel az orvosi ügyeletet. Az orvos vesekövet valószínűsített, amely 2 nap...
Cysta: okozhat problémát a fali...
Tisztelt Doktor Nő! Mindkét vesémben található cysta. Az egyik 2cm-es a másik 4 cm-es. Azt szeretném megkérdezni, hogy mit jelent az, hogy a...
Mit tegyek?
Jó napot kívánok! Szeretnék érdeklődni hogy mennyire súlyos ha egy 30 mm-s ciszta található a jobb vese felső részén? Attól lehetnek vese...
Veseciszta és vesekő - Kell ezzel...
A bal vesémben több darab cisztát találtak, és mindkét vesémben gyakori a kőképződés. Kell ezzel foglalkozni?