Thiomersal allergia

Tisztelt Doktornő/Úr, 29 éves vagyok, idén tavasszal egy kozmetikai kezelést követően dermatitis contacta lépett fel nálam, az arcomon ahol a kozmetikai kezelés folyt rettentő csúnya vörös foltok lettek, mely miatt bőrgyógyászhoz fordultam, ( kb két hét alatt gyógyult be teljesen az arcom) aki elvégzett nálam allergia vizsgálatot, és 3 keresztes Thiomersal allergiám van 72 órás teszt eredményeképpen gyakorlatilag kisebesedett a bőröm és egy-másfél hét alatt gyógyult be a seb) ( több más anyag mellett) ami miatt a bőrgyógyász egyáltalán nem javasolja az oltást, a háziorvosom szintén nem adja be az oltást, mert azt mondta, hogy nem tudja, hogy milyen következményei lehetnek, amire ő szakmailag, felszerelésileg a háziorvosi rendelőben nincs felkészülve és azt kérte, hogy forduljak olyan szakemberhez, aki az oltóanyaggal kapcsolatos allergiákban jártas, illetve a másik tanácsa az volt, hogy elvileg van és erről én is olvastam, thiomersal mentes oltóanyag is. a kérdésem az lenne, hogy valóban kizáró ok a 3 keresztes allergia? hol tudom beszerezni a thiomersal mentes oltóanyagot? hogyan tudom felíratni? ha Ön szerint nem kizáró ok az allergiám, akkor hol kaphatom meg az oltást? ugyanis az oltóközpontoknál is jártam ( két helyen) és nem vállalták az oltást. egyébként emellett még sumetrolim allergiám van az kiskoromban derült ki, valamint semicillin az kb 10 éve. eddig, ha bármilyen oltást kaptam nem volt probléma, utoljára 2007 végén kaptam hepatitis B elleni oltást, valamint előtte tavasszal kullancs elleni oltást. A testvéremnek ugyanez a thiomersal allergia problémája van, neki amiatt végezték el a tesztet, hogy megkaphatja e az oltást, és egy kereszt kijött neki is. Megtisztelő válaszát előre is köszönjük: Kovács Rita és Blanka

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a H1N1 védőoltás témában

Kedves Rita és Blanka! Javaslom, hogy a területileg illetékes belgyógyászati osztályhoz forduljanak, ahová vigyék magukkal a háziorvostól elkért oltóanyagokat. Kórházi körülmények között nyugodtan kérhetik az oltást, itt megfigyelik Önöket 24 órán át, és fel vannak készülve arra, ha bárminemű allergiás mechanizmus beindulna.

Dr. Rákóczi Éva, Belgyógyász-fertőzéstan szakorvos
Kérdés: 2009. december 17., 21:45; Megválaszolva: 2009. december 17., 21:45
Kérdések és válaszok: H1N1 (új típusú influenza)
Syncumar és inflienza elleni oltaás
Tisztelettel érdeklődöm, hogy tüdőembóliám miatt felírt napi három szem Syncumar gyógyszer szedése mellett influenza elleni oltaást kaphatok-e...
H1N1 elleni oltás
Ez lehet H1N1?
Tisztelt doktornő! Az lenne a problémám, hogy csütörtök óta fáj a torkom, és folyik az orrom. Néha fáj a fejem is, lázamat nem mértem, de ugy...
H1N1
59 éves férfi vagyok tegnap derült ki hogy h1n1 betegségben vagyok! az lenne a kérdésem hogy mik az esélyeim evvel nem e kéne korházba feküdnöm? én...
H1N1 oltás
Kedves Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy oltassunk-e influenza ellen? Családunkban van egy 1 éves és egy 4 éves gyermek, aki már óvodába...