Hormonlelet

Tisztelt Dr Úr! 29 éves, normál testsúlyú, nem dohányzó nő vagyok és lassan aktuális volna párommal a gyermekvállalás, ezért elmentem egy hormonvizsgálatra, hogy tudjam mire számítsak nagyjából mielőtt próbálkozni kezdünk. Az értékek mind referenciatartományon belüliek és a menstruációm is rendszeres és panaszmentes bár kicsit kevés ahhoz képest amennyi a húszas éveim elején volt. Most kb 3 napig tart, ebből csak egy intenzívebb. Ez jelenthet gondot teherbeesés szempontjából? Illetve a lenti egy megfelelő hormonális állapot teherbeeséshez? A laborértékeim a következőek: 3. ciklusnap TSH: 1.4 mlU/L (ref: 0.55-4.7) AMH-plusz: 6.37 ng/mL (ref 0.89-9.85) FSH: 8.2 IU/L (ref 2.5-10.2) LH: 4.4 IU/L (ref 1.9 - 12.5) Prolaktin: 111 mlU/L (ref 59-619) Ösztradiol: 199.6 pmol/L (ref 71.6-529) Progeszteron: 1.07 nmol/L (ref <4.45) Totál tesztoszteron: 0.92 nmol/L (ref 0.29-1.67) SHBG: 60.3 nmol/L (ref 32.4-128) 22. ciklusnap (végül 31 napos lett a ciklus így ez kicsit koraibb volt a kelleténél) FSH: 4.3 lU/L (ref 1.5-9.1) LH: 7.1 lU/L (ref 0.5-16.9) Prolaktin: 165 mlU/L (ref 59-619) Ösztradiol: 726.8 pmol/L (ref 204-786) Progeszteron: 55.73 nmol/L (ref 10.62-81) Totál tesztoszteron: 0.95 nmol/L (ref 0.29-1.67) Válaszát előre is köszönöm

Dr. Tekse István válasza baba tervezés témában

Kedves Kérdező!

Tökéletes eredmény.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2022. augusztus 18., 14:44 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 19., 12:32
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Progeszteron hiàny?
Tisztelt Doktor úr! Hónapok óta menstruáció előtt egy héttel barna folyásom van. A 21.napi hormon véreredményem alapján minden rendben. Csatolva...
Laborértékek
Tisztelt Doktornő, Tüneteim ok nélküli idegesség, ingerlékenység, fokozott izzadás arcon. Laborértékeim a következők:...
Mikor lehet nézetni a prolaktint es...
Szeretném kérdezni hogy a prolaktin szintjet csak a ciklus 3. Napjan lehet nezetni vagy a hónap bármelik napján is? Illetve multkor magas lett a prolaktin...
Habab vizsgálati eredmény...
Kedves Doktorno, segítséget szeretnék kérni a habab vizsgálat eredményeim ertelmezeseben. A leletet csatoltam. Rövid kortortenet: párommal 2019 óta...
Vetélés után terherbeesés
Tisztelt Doktornő! Idén június 13-án a nőgyógyászom megállapította, hogy PCOS és inzulinrezisztenciás probléma miatt nagyon nehezen fogok...