Vetélés után terherbeesés

Tisztelt Doktornő! Idén június 13-án a nőgyógyászom megállapította, hogy PCOS és inzulinrezisztenciás probléma miatt nagyon nehezen fogok teherbe esni. Azonban július 11-én valószínű a diéta és valami csoda folytán pozitívat teszteltem. Sajnos az örömünk nem tartott sokáig, ugyanis 2 héttel később nagyon bő vérzésem lett és sajnos elvetéltem. Az orvosom ragaszkodott egy gyógykaparáshoz. Ezt követően azt mondta h a következő teherbeesésemig (vagyis próbálkozásig) 4-6 hónapot kellene várni. Ezt követően elmentem egy másik nőgyógyászhoz, aki szerint nem szükséges várnunk. Kérdésem az lenne Ön mit tanácsol? Érdemes lenne várnunk, vagy nyugodtan belevághatunk a baba dologba?! Van már egy kislányunk aki császárral jött világra, nem tudom ez számít-e? Nyilván a fennálló “betegség” miatt nem biztos, hogy egyből össze is jön, és rengeteget olvastam, hogy állítólag nem nagyobb a vetélés kockázata ha 3 hónapon belül megfogan a következő magzat. Nem szeretném ismét átélni a tragédiát, nyilván azt is tudom, hogy a kockázat mindig benne van, csak a rizikó nagysága érdekelne. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Farkas Ágnes válasza inzulinrezisztencia témában

Kedves Hölgyem!

A vetélés kockázatot az Ön esetében inkább az ismert anyagcsere eltérés növeli. Fontos lenne a megállapított inzulinrezisztenciát kezelni, beállítani egy megfelelő diétát, testmozgást, és ha szükséges, gyógyszeres kezelést is. Az előző vetélést nem tudjuk, mi okozta, sajnos ez sokszor ki se derül. A laborvizsgálatok eredmenyeivel kell eldönteni az Ön esetében, hogy mi legyen a következő lépés.

Én mindig azt javasolom a pácienseimnek, hogy terhesség előtt a fennálló betegségeket amennyire lehet stabilizálni kell, így lesz a terhessége a lehető legegészségesebb.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2022. augusztus 09., 19:59 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 20., 11:00
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Terhesség inzulinrezisztencia mellett?...
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Két éve diagnosztizálták nálam az inzulinrezisztenciát a következő értékekkel: 0'=9-14; 60'=90-140; 120'=100-70....
Suprefact injekció
Tisztelt Doktor Úr, lombik program GnRh-shoprt protokoll során a javasolt napi gyógyszereim: Suprefact injekció (0,5 este), Rekovelle (14) és Menopour...
Progeszteron hiàny?
Tisztelt Doktor úr! Hónapok óta menstruáció előtt egy héttel barna folyásom van. A 21.napi hormon véreredményem alapján minden rendben. Csatolva...
Laborértékek
Tisztelt Doktornő, Tüneteim ok nélküli idegesség, ingerlékenység, fokozott izzadás arcon. Laborértékeim a következők:...
Mikor lehet nézetni a prolaktint es...
Szeretném kérdezni hogy a prolaktin szintjet csak a ciklus 3. Napjan lehet nezetni vagy a hónap bármelik napján is? Illetve multkor magas lett a prolaktin...