szülés légzészavarral

Tisztelt Doktor úr! 2 gyermekem van, mind a kettő légzészavarral született, neonatív intenzív osztályon feküdtek másfél hétig. Az elsőt születés után kivizsgálták, és semmi baját nem találták, a légzése néhány óra alatt rendeződött is. A második gyermekem születésénél zöld volt a magzatvíz (tingált) és egy kis vele született tüdőgyulladása is volt. A orvosom akkor azt mondta, hogy ez az enyhén zöld magzatvíz nem indokolja a tüdőgyulladást, hanem nincs rendesen kifejlődve a tüdeje, az okozza a légzészavart és a tüdőgyulladást, és szerinte ez valami hajlam nálunk, hogy hiába időre születnek a gyerekeim (37 és 38 hétre) , így sem fejlődik ki teljesen a tüdejük. A kérdésem az lenne, hogy valóban létezik e ilyen, hogy 38 hétre született babának nincs kifejlődve a tüdeje? Ilyen hajlam létezik, és 3.babánál is nagyobb eséllyel fog légzészavar jelentkezni, mint másnál? Vagy ez csak vélelten, hogy 2ből 2 gyermek születésénél komplikáció volt? Köszönöm a válaszát: Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza légzészavar témában

Kedves Erika!

Az, hogy egy újszülött nehezebben adaptálódik az új környezethez (megszületés után) , akár a 40. hétnél is bekövetkezhet. Ez nem jelenti azt, hogy a következő gyermekkel is ilyen probléma lenne.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2016. január 05., 13:33; Megválaszolva: 2016. január 05., 16:37
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Teherbeesés
2015-ben volt terheségem ekor viszont elkötettem magam most ujra szeretnénk babát egészségi álapotom engedi, Mien orvosi beavatkozás szükséges...
Vetélés utáni vizsgálatok
Kedves Doktor úr, 27 éves vagyok, a férjemmel a nyáron vágtunk bele a gyermekvállalásba, nagy örömünkre elsőre jött a baba, de sajnos az...
Pecsételő vérzés
Seprűvénák gyerektervezés elött
Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni! Seprüvénák vannak a lábaimon, a bal labszáramon lévők érintésre fájdalmasak. A...
Laborlelet kiértékelés