Barátcserje tabletta terhesség alatt

Tisztelt Doktor Úr! Terhességet tervezek, és magas prolaktin szintre korábban bromocriptin, majd norprolac gyógyszereket szedtem egy évig. Féléve már csak a Premens tablettát szedem (napi 2 szem), és így is megfelelő a prolaktin értékem. Az orvosom a tabletta szedését javasolja terhesség esetén is a 12.hétig. Mindenhol azt olvasom viszont, hogy terhesség alatt nem szabad barátcserje tartalmú készítményt szedni. Ön szerint le kell majd tenni a gyógyszert ha terhes leszek, illetve abban az esetben, ha letenném, nem ugrik fel ismét a prolaktin szintem?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza a barátcserje témában

Kedves Kérdező! Inofolic 2x1-et, illetve endokrin kivizsgálást javaslok a hyperPRL okának felkutatására. A barátcserjét hagyja abba legyen kedves. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. május 27., 17:45; Megválaszolva: 2014. május 30., 00:01
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Lelet értelmezés - kérdés
Cipralex 10 mg terhesség
Hormonpanel-teherbeesés
Vérvétel elemzése
Babatervezés