gyermektervezés-ovulációs teszt

Férjemmel gyereket szeretnénk, de próbálkozásunk eddig sajnos sikertelen volt. A vizsgálatok alapján mindkettőnknél rendben van minden. Igyekszünk minél több lehetőséget kihasználni, ami segíthet, így néhány hónapja használok ovulációs tesztet. A normál érzékenységű (25mlU) teszttel kapcsolatban az alábbi tapasztalataim vannak. Az első hónapban, mivel nem olvastam utána eléggé körültekintően, reggel végeztem a tesztet. Ebben a hónapban 5 napon keresztül volt a reggeli teszt pozitív. A második hónapban már tudomásomra jutott, hogy célszerű az esti órákban tesztelni. Így a feltételezhetően termékeny napokon reggel-este teszteltem. A reggeli teszt szintén több napon keresztül pozitív volt, de az esti egyszer sem. Jelenleg, a harmadik hónapban (már egy másik típusú, de szintén normál érzékenységű teszttel) ismét ugyanezt tapasztalom, vagyis, hogy napokon át a reggeli teszt pozitív, de az esti mindig negatív. Ugyanakkor a peteérés egyéb jeleit tapasztalom magamon (enyhe alhasi fájdalom, méhnyaknyák megnövekedett mennyisége, méhnyak változásai) . Kivizsgáláson voltam, az eredmény alapján a peteérésem rendben van, bár a progeszteronszintemre azt mondták, kicsit alacsony (a ciklus 22. napján 7, 9 volt) . Szeretnék az után érdeklődni, hogy fent leírtak mire utalhatnak?

Dr. Tekse István válasza ovuláció témában

Kedves Kérdező!

Nem részletezte ciklusát, így nehéz véleményt mondani. Amennyiben 28-30 napos a ciklusa az esetben a 7, 9-es progeszteron érték alacsony. A reggeli tesztnél a vizelet koncentráltabb emiatt van az eltérés valószínűleg. Nem írta, hogy mióta próbálkoznak, jelenleg 1 év sikertelen próbálkozás után javasolható a meddőségi kivizsgálás, egyébként próbálkozzanak nyugodtan.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. április 30., 21:03; Megválaszolva: 2014. május 06., 11:26
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Ovuláció
T. Doktor úr! 27 naposak a ciklusaim, és a 21. napon van ovulációm. (Utolsó két alkalommal biztos így volt, előtte még nem figyeltem.) Így hogy...
Ovulációs mikroszkóp
Üdv! A kérdésem az lenne, hogy lehetséges e, hogy a menses első napján ovulációm van. És ha igen, akkor megtermékenyülhetek e? Ugyanis, az...
Férfi meddőség kezelése
Üdvözlöm! Férjemmel másfél éve szeretnénk babát, eddig sajnos sikertelenül. 33 éves, sportos, egészséges életmódot él, nem dohányzik....
Alacsony prolaktin-szint
Tisztelt Doktornő! 30 éves vagyok, van egy 19 hónapos kisfiam. Az ő megfoganása előtt hormonvizsgálaton a prolaktin szintem magas volt (31,21 ng/ml...
Spermatogram lelet
Tisztelt Doktor Úr! Egy friss spermatogram lelet értelmezésében kérem a segítségét. Az értékek alapján lehetséges a természetes úton...