Csecsemő koponya

Tisztelt Cím, ksifiam 28 hétre született, jelenleg gyakorlatilag 13 hónapos. Próbálkozik az önálló állással és járással aminek következménye a sok esés. Nemrég észrevettem, hogy jobb oldalon a kutacsa mellett kb. 3x3 cm-es területen puhább a koponyája, ezért elvittem rtg.-re, de ott "a nyugtalan gyermek miatt tipusos felvétel nem készült, csontszerkezeti eltérés nem látható." Doktornő szerint a puha rész alatti csont kemény, nem tudja mitől lehet ez a lágyság. Engem nagyon aggaszt ezt a puhaság. Szeretném kérni a véleményét van-e okom aggódni, esetleg lenne-e értelme egy CT vizsgálatnak? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza Koponya témában

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne utánajárni ennek a puhaságnak. Eszembe jutott hogy nincs e D vitamin hiánya vagy D vitamin felszívódási zavara a kicsinek akkor szokott puha koponya előfordulni. Érdemes lenne egy vérvétel, ahol erre tipikus vizsgálatok vannak. Ugyanakkor én javasolnék még egy gyermekideggyógyászati vizsgálatot, ahol ténylegesen meg tudnak győződni arról, hogy van e ok aggodalomra. Természetesen lehet, hogy orvosuknak igaza van hiszen Ő vizsgálta a kicsit, ha én vizsgálnám lehet, hogy én is ugyanazt mondanám, mint Ő, hiszen a vizsgálat sokat jelent, de az Ön által leírt dolgok alapján ezek jutottak eszembe.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2010. november 18., 07:10; Megválaszolva: 2010. november 20., 21:41
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás 2.
Nocutil használata
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?