• Kutacs

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Webbeteg! Erdeklodni szeretnek hogy 2 honapos kislanyomat mikor tartom a kezemben a jobb kezemmel egy kis nagyobb borso meretu gugat tudok kitapontani a kisbaba bal fule mogott lent a koponya also reszen. Inkabb csont vagy porc szeru a kemenysege mintsem puha. A masik oldalon nincs ilyen. A fej mozgatasaval neha jobban neha sehogy sem kitapinthato. A baba gyonyoruen no 5 kgn tul vagyunk vidam egeszseges koranak megfelelo mozgasa, mar hasonfekve tartja a fejet es mindig forgatja amikor kell, teste szimetrikus.Kerdeznem hogy lehet ilyen szabalytalansag a buksijaban vagy annak nem kellene ott lennie? Koszonom

        Dr. Balogh Andrea válasza a koponya témában

        Tisztelt Kérdező! Feltehetőleg amit Ön észlel az egy nyirokcsomó duzzanat, ami ekkora méretben teljesen normális. A kisbabák ebben az életkorban rengeteg kórokozóval találkoznak és a nyirokcsomóban termelődik ellenük az ellenanyag ezért duzzadtabbak. Mivel távban nem tudom megtapintani így azt tanácsolom, hogy háziorvosuknak mutassák meg ezt a kis duzzanatot a biztonság kedvéért. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2018. október 07., 08:48; Megválaszolva: 2018. október 07., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm. 3 gyermekes ,(túlzottan)aggodó édesanya vagyok. A legkisebb gyermekem 2 éves kisfiú.kb 1 éve felfedeztem a tarkója fölött egymás mellett 2 dudort..egyből orvos..doktornéni megnyugtatott h mozdìtható semmi baj nincs vele...
        Üdvözlöm Kedves Doktornő/Doktorúr! Kisfiam 6 éves és most kapott elöszőr influenza védőoltást (Vaxigrip Tetra). Én úgy tudom, hogy 9 év alatt, ha elöszőr kap ilyen oltást, akkor 1 hónap elteltével ezt meg kell ismételni, azaz két oltás...
        Tisztelt Doktornő! A kislányom 20hónapos stabilan megy,sőt szalad is màr viszont kórházba kerültünk vírusos fertőzés miatt magas láz,hányás,hasmenés,màr làza nincsen de közel 4napja fekszik,ha leteszem sír hogy vegyem fel ha pedig...
        Tisztelt Doktor! Férjem Svájcból hozott a 7 éves gyermekünknek vitamint, viszont a tájéjoztató idegen nyelven van, nem értjük, hogy meddig szabad adagolni? Két dobozzal van, az elsőt most szedte el, 30 gumivitamin volt benne. Összetétele...